Potrivit biroului de seismologie, cutremurul a fost urmat de şapte replici de mai mică intensitate.

Seismul s-a produs la ora locală 4.42, la o adâncime de 11,8 kilometri, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

Angajaţii serviciilor de intervenţii de urgenţă au anunţat iniţial că doar 25 de persoane din regiune au fost rănite.

“Am văzut oameni ieşind în fugă din case. Mai mulţi locuitori au înregistrat pagube minore, cum ar fi pereţi crăpaţi”, a declarant şeful poliţiei din oraşul Madrid din Mindanao, locotenent Wilson Uanite pentru AFP.

Totodată, acesta a spus că angajaţii poliţiei au fost nevoiţi să se ascundă sub birouri pentru a se proteja de cioburile şi obiectele de mobilier care au căzut în timpul cutremurului.

Tot în urma cutremurului, pereţii unui spital din Madrid, un orăşel situate aproape de epicentru, s-au crăpat, iar pacienţii au fost evacuaţi, a completat Uanite.

Şi acoperişul unei parcări s-a prăbuşit, iar în oraşele învecinate mai multe case, biserici, un hotel, o sală de gimnastică, un pod şi o piaţă au fost avariate, potrivit unui raport al apărării civile din regiune.

“În Cantilan, zidăria unei clădiri aflate în construcţie a căzut prin acoperişul unei case din apropiere provocând rănirea unei fetiţe şi a tătălui ei, în timp ce aceştia dormeau”, a declarat ofiţerul de poliţie Johannes Tipon pentru AFP.