Evenimentul Zilei > Social > Un cutremur DEVASTATOR s-a produs în urmă cu PUȚIN TIMP. A fost declanșată ALERTĂ de tsunami! Breaking News
Un cutremur DEVASTATOR s-a produs în urmă cu PUȚIN TIMP. A fost declanșată ALERTĂ de tsunami! Breaking News

Un cutremur DEVASTATOR s-a produs în urmă cu PUȚIN TIMP. A fost declanșată ALERTĂ de tsunami! Breaking News

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs, luni în largul arhipelagului Moluce, în Indonezia, declanşând o alertă de tsunami care a fost repede ridicată, potrivit informațiilor oferite de agenţiile seismologice.

Seismul s-a produs la orele 20.14 GMT la o adâncime de 171 de kilometri, sub Marea Banda, a informat serviciul seismologic american USGS, scrie Agerpres.
O alertă de tsunami a fost declanşată de Sistemul de alertă pentru tsunami şi reducerea efectelor acestora în Oceanul Indian (IOTWS), însă a fost ridicată rapid.

Acesta este al doilea seism produs într-un interval relativ scurt, în Indonezia. Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs, duminică în provincia Maluku din estul Indoneziei, conform Agenţiei de meteorologie şi geofizică, citat de agenţia Xinhua. Seismul a avut loc la ora locală 15:58 (08:58 GMT). Epicentrul cutremurului a fost stabilit la 251 kilometri nord-est de Barat Daya (Maluku de Nord), la o adâncime de 159 kilometri, a precizat agenţia.