Evenimentul Zilei > Justitie > Cutremur în PSD! A fost condamnat pentru dare de mită. Și-a pierdut mandatul
Cutremur în PSD! A fost condamnat pentru dare de mită. Și-a pierdut mandatul

Cutremur în PSD! A fost condamnat pentru dare de mită. Și-a pierdut mandatul

Magistrații CA Cluj au respins, luni, apelul formulat de primarul Viorel Matiș împotriva sentinței prin care a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

În luna aprilie, Tribunalul Cluj l-au condamnat pe primar pentru dare de mită.

Sentința de azi, 21 septembrie, a CA Cluj este definitivă și executorie, ceea ce înseamnă că Viorel Matiș își pierde mandatul de primar.

Prin aceeași hotărâre, primarul Viorel Matiș mai este obligat să presteze timp de 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Huedin sau la Primăria comunei Mănăstireni.

Potrivit anchetatorilor, primarul PSD, Viorel Matiş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru dare de mită. Din cercetări a rezultat faptul că acesta a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1000 de lei şi 200 de euro unei persoane care se pretindea a fi ziarist pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa.

Primarul a fost păcălit de jurnalistul care i-a spus că deține un blog și va scrie un articol în care va denunța mai multe nereguli. Jurnalistul, însă,  nu face parte din nicio organizație profesională a jurnaliștilor.

Primarul face apel la CA Cluj și pierde mandatul

Nemulțumit de sențința tribunalului Cluj, primarul a făcut apel la CA Cluj, dar acesta a fost respins.

„În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul M.V. – împotriva sentinţei penale nr. 114 din 9 aprilie 2020 a Tribunalului Cluj”, a transmis Curtea de Apel Cluj.

Potrivit Legii privind statutul aleşilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul condamnarii, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate.

Prin urmare, prefectul județului Cluj va trebui să emită în aceste zile ordinul prin care se constată încetarea lui Viorl Matiș a mandatului de primar al comunei Beliș, potrivit ziarulfaclia.ro

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: