Un polițist cu grad de comisar șef a fost prins în flagrant de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție Cluj, pentru luare de mită. Ofițerul de poliție se numește Adrian Crăciunescu și a lucrat în departamentele administrative la Inspectoratul de Poliție al județului Bistrița Năsăud, după care a fost trecut la Biroul Dispecerat din cadrul aceleiași unități de poliție, ca urmare a unor neînțelegeri pe care le-a avut cu foștii șefi ai IPJ Bistrița Năsăud.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a comisarului șef Adrian Crăciunescu , ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Concret cei de la Direcția Națională Anticorupție Cluj afirmă că polițistul primea șpagă pentru a ”rezolva” dosare. ”În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal. La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în documentele oficiale.

După ce a fost prins în flagrant, comisarul șef Crăciunescu a fost adus la sediul Direcției Naționale Anticorupție Cluj unde a fost audiat în calitate de inculpat. Împotriva lui s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marși, procurorii anticorupție să solicite Tribunalului Cluj, emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.