Evenimentul Zilei > Monden > Cutremur în politica din SUA. Meghan a dat Casa Regală pe Casa Albă?
Cutremur în politica din SUA. Meghan a dat Casa Regală pe Casa Albă?

Cutremur în politica din SUA. Meghan a dat Casa Regală pe Casa Albă?

Meghan Markle și-ar putea anunța candidatura la prezidențiale, după decizia de a se retrage, împreună cu soțul ei Harry, din îndatoririle oficiale ale Casei Regale ale Marii Britanii.

Expertul în management și PR Mark Brokowky a declarat într-o emisiune de peste ocean că Meghan Markle are un „viitor măreț” în față, după retragerea din Casa Regală a Marii Britanii.

„Cred că pot fi mult mai implicați politic. Cred că pot înființa o fundație, pentru a strânge bani pentru ei sau pentru problemele globale. Vor fi prezenți în ochii publicului. Există povești cum că ar avea susținerea lui Oprah Winfrey și a soților Obama. Asta le va oferi putere în ochii publicului american. Sunt niște tineri ambițioși, vor să facă ceva. În 15-20 ce o va opri pe Meghan Markle să candideze la prezidențiale? Asta este ambiția pe care, cred, o au cei doi.”, a declarat Mark Brokowky în emisiunea lui Clive Bull, de la LBC.

Palatul Buckingham a dat publicității un comunicat prin care informează publicul că Harry și Meghan nu își vor mai putea folosi titlurile regale și nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale.

Într-o declarație recentă, Regina Angliei spune că a fost „încântată că împreună am găsit un drum constructiv și de susținere pentru nepotul meu și familia sa.” Apele par să se limpezească în urma scandalului, numit sugestiv Megxit de către englezi. Declarația Reginei Elizabeth continuă să declare pacea dintre cele două părți: „Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri mult iubiți ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat ca urmare a unei cercetări intense în ultimii doi ani și le susțin dorința de a avea o viață mai independentă.

Potrivit mai multor media britanice, prințul Harry a părăsit luni seară Regatul Unit și a zburat spre Canada pentru a fi alături de soția sa Meghan și fiul său Archie.

„Ducele de Sussex ar fi părăsit Regatul Unit luni seară, după unul dintre ultimele sale angajamente oficiale în calitate de membru al familiei regale”, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

„Prinţul Harry pleacă în sfârşit la Vancouver”, titrează şi Daily Mail.

Prinţul, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, „a luat un zbor la 17.30 de pe aeroportul Heathrow”, a menţionat The Sun, şi „ar urma să se reîntâlnească cu Meghan şi Archie marţi dimineaţa devreme” pe insula Vancouver.

La mai puţin de două săptămâni de la anunţul şoc al ducelui şi ducesei de Sussex, care voiau să se retragă din familia regală, ruptura este consumată.

„Plecarea sa în Canada este simbolică, la numai două zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că rupe orice legătură oficială cu ducii de Sussex”, a apreciat The Telegraph.