Evenimentul Zilei > International > CUTREMUR ÎN ITALIA. Momente de panică şi GROAZĂ pentru O ROMÂNCĂ: “Am crezut că vine sfârşitul lumii, S-A AUZIT UN HURUIT GROAZNIC”
CUTREMUR ÎN ITALIA. Momente de panică şi GROAZĂ pentru O ROMÂNCĂ: “Am crezut că vine sfârşitul lumii, S-A AUZIT UN HURUIT GROAZNIC”

CUTREMUR ÎN ITALIA. Momente de panică şi GROAZĂ pentru O ROMÂNCĂ: “Am crezut că vine sfârşitul lumii, S-A AUZIT UN HURUIT GROAZNIC”

Cutremurul de 6,2 grade pe scara Richter, din Italia i-a surprins şi i-a şocat în această dimineaţă şi pe românii care locuiesc în peninsulă. Una dintre mărturiile despre momentele groaznice derulate în secundele din timpul seismului, aparţine unei românce care munceşte în zona reşedinţei papilor, la Castel Gandolfo, la 30 de kilometri de Roma.

“La început mi s-a părut că visez, dar când patul a început să se mişte o dată cu mobila şi casa, mi-am dat seama că este cutremur. S-a auzit un huruit groaznic… A fost foarte urât… Trezită din somn, am avut impresia că vine sfârşitul lumii. Nici n-am realizat cât a durat totul, probabil câteva secunde… Au trecut foarte greu. Mi-a fost foarte frică, dar ne-a ajutat Dumnezeu şi am scăpat. M-a sunat şi băiatul meu din ţară. L-am liniştit, i-am spus că sunt bine”, a spus Gabriela Măgureanu pentru evz.ro.

Un cutremur major a lovit centrul Italiei, lângă localitatea Norcia. La ora 3:36, ora locală, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc la 10 km de localitatea Norcia. Bilanțul victimelor este încă neclar, dar din primele informaţii se pare că au decedat cel puţin şase persoane.