Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur de 4.2 grade în judeţul Buzău. Activitatea seismică în zona Galaţi s-a intensificat în ultimele săptămâni
Cutremur de 4.2 grade în judeţul Buzău. Activitatea seismică în zona Galaţi s-a intensificat în ultimele săptămâni

Cutremur de 4.2 grade în judeţul Buzău. Activitatea seismică în zona Galaţi s-a intensificat în ultimele săptămâni

Un cutremur cu magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter s-a produs în zona Buzău, la ora locala 2h35min10sec.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, transmite RomaniaTV. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 147,9 km şi a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maximă nu a depăşit 3 grade pe scara Mercalli. Un alt seism de magnitudine 4,0 a mai avut loc la 5 iulie în regiunea Vrancea, adâncimea focarului fiind de 132,9 km. În ultimele săptămâni s-a înregistrat şi o creştere uşoară a activităţii seismice în zona Galaţi. De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: