Evenimentul ZileiInternationalS-a ZGUDUIT Ciudad de Mexico! CUTREMUR de 7,4 pe scara Richter

S-a ZGUDUIT Ciudad de Mexico! CUTREMUR de 7,4 pe scara Richter

S-a ZGUDUIT Ciudad de Mexico! CUTREMUR de 7,4 pe scara Richter
Ciudad de Mexico a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea 7,4, evenimentul având loc la o adâncime de 51 de kilometri.

Un cutremur puternic a fost resimţit marţi în Ciudad de Mexico, relatează Reuters. Televiziunea mexicană şi reţelele media sociale au difuzat imagini cu clădiri avariate grav în capitală, unde mulţi oameni au ieşit pe străzi. 

Estimarea iniţială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4. Epicentrul determinat a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mişcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri. 

Cutremurul de marţi a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfăşurat un exerciţiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morţi. Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico. 

 


Accesează: