Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur de 7,1 grade. Alerta de tsunami a fost activată. 80 de persoane au fost evacuate
Cutremur de 7,1 grade. Alerta de tsunami a fost activată. 80 de persoane au fost evacuate

Cutremur de 7,1 grade. Alerta de tsunami a fost activată. 80 de persoane au fost evacuate

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs în Antarctica, în apropiere de o bază chiliană, au anunțat autoritățile chiliene.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7 s-a produs sâmbătă seara în Antarctica, în apropiere de baza chiliană Eduardo Frei, au anunţat autorităţile chiliene, relatează AFP.

Alerta de evacuare a bazei a fost ulterior ridicată din cauza absenţei riscului de tsunami, au precizat sursele citate.

Biroul naţional pentru urgenţe (ONEMI) „a anulat evacuarea pentru tsunami în zonele de coastă ale teritoriului Antarcticii”, a afirmat biroul pe Twitter.

CITEȘTE ȘI Imagini îngrozitoare cu un pensionar legat de copac de către autorităţi! De ce a fost pedepsit. FOTO

Cutremurul a fost înregistrat la ora 20:36 (23:36 GMT) în ocean. La aproximativ 210 kilometri est de bază şi la o adâncime de 10 kilometri, potrivit ONEMI, care a reevaluat magnitudinea cutremurului de la 7 la 7,1.

Cutremur Antarctica: 80 de persoane au fost evacuate

ONEMI a informat că, în urma seismului, 80 de persoane de la baza Eduardo Frei au fost evacuate. La fel şi alte 81 de persoane din alte trei baze chiliene (O’Higgins, Fildes şi Prat).

În plus, alte cinci baze străine au fost evacuate.

Baza Eduardo Frei a Forţelor Aeriene chiliene este situată la 1.230 km în sudul continentului, pe insula King George. Este cea mai mare bază chiliană din acest teritoriu, fiind situată în imediata vecinătate a Vila Las Estrellas. Un sat în care se află, printre altele, un spital, o şcoală, o bancă, un mic supermarket, un oficiu poştal şi o capelă.

Totodată, la ora 21:07 (00:07 GMT), un alt seism, cu magnitudinea 5,9, s-a produs la 14 km de Santiago de Chile, la o adâncime de 122 km, fără legătură cu puternicul seism din Antarctica.

ONEMI a raportat că în urma acestui seism produs în apropierea capitalei chiliene, „nu au fost semnalate victime sau pagube ale serviciilor de bază sau infrastructurii”. Și că ”serviciile tehnice evaluează situaţia regională”.

CITEȘTE ȘI Doliu în lumea artistică din România. Actrița Oana Ștefănescu a murit. Vestea i-a îndurerat pe toți

Sursa: Agerpres