Ieri, profesorii și elevii de la Colegiul „Ștefan Odobleja” din Craiova au oprit cursurile pentru câteva ore pentru a protesta în fața unității școlare, transmițând, astfel, un mesaj clar primăriei. Nemulțumirile acestora sunt cauzate de faptul că cei din Consiliul Local Craiova au dat anul trecut o clădire a colegiului unui alt liceu, astfel că spațiul este acum insuficient.

Conform cadrelor didactice, în momentul de față există 31 de clase de elevi și 16 săli de curs. Tot din cauza lipsei spațiilor, și durata orelor de curs a fost redusă de la 50 la 40 de minute.

„Nu avem săli de clasă şi situaţia asta este foarte delicată. Copiii stau aici pentru că nu au intre să intre. Nimeni nu vrea să rezolve acesată chestiune. Vom protesta până când ne vor da clădirea înapoi. Anul trecut a fost la fel, am stat mai mult cu ghizidanele în spate, dintr-o clasă în alta cu ghiozdanele în spate. Sunt orele de 40 de minute, asta nu este posibil. Eu susţin bacalaureatul anul acesta şi nu mi se pare normal să avem ora de 40 de minute, incluisv la disciplinele de examen, cum ar fi istoria şi româna. În 40 de minute nu este timp de nimic”, a spus Mirela Glăvan, reprezentanta elevilor în Consiliul de administraţie al colegiului.