Dolarul american a urcat cu 0,01 bani în faţa monedei naţionale, BNR anunţând un curs de 4,2072 lei, faţă de 4,2071 lei în şedinţa de vineri. 

În schimb, francul elveţian a fost cotat de BNR la 4,1990 lei, înregistrând o depreciere de 0,42 bani de la valoarea de 4,2032 lei anunţată în ședința de vineri.

Gramul de aur a fost cotat la 173,9897 lei, în scădere comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 175,2727 lei.

Curs valutar. În data de 22 martie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că formula de calcul a ROBOR se va schimba, iar românii vor plăti mai puțin la ratele pe care le au. Acesta a fost întrebat de jurnaliști cât însumează ratele pe care le are de plătit, dar Teodorovici a evitat să ofere un răspuns concret.

„Cât am rata la bancă? Cât am rata la bancă… Stau să mă întreb dacă e ceva de secret fiscal sau nu. Poate fi. Ca ce?

Plătesc în lei, la cursul zilei. Este luat în euro, că aşa a fost în 2007 şi le plătesc, că sunt două credite, ca orice român (…) Facem altceva – pentru că sunt două credite, unul de nevoi personale şi unul imobiliar, fac o situație, însumez cât sunt şi vă prezint public cât este rata lunară, de unde vine plata, pentru că ştiu că interesează foarte mult. Vreți ştiri de genul ăsta? Sunt un om al cifrelor şi vreau să vă spun la zecimală. Mă faceţi să nu vă spun acum cifra, că nu vreau să încurc zecimalele”, a explicat Teodorovici.

Te-ar putea interesa și: