Editura Evenimentul si Capital

CURAJUL unui PROFESOR în fața ABUZURILOR POLIȚIEI, transformat în „CURS” de APĂRARE a DREPTURILOR fundamentale

Autor: | | 0 Comentarii | 548 Vizualizari

La data de 15 februarie 2018, în casa profesorului de istorie Corneliu Riegler au intrat cu forța mai mulți agenți ai IPJ Prahova, îmbrăcați în civil, care i-au încătușat viitorii socri, doi bătrâni aflați în vizită, pe care i-au și lovit și pus la pământ. Totul s-a desfășurat în cadrul unei operațiuni de căutare a unei suspecte de 40 de ani, după care s-a dovedit că agenții aveau adresa greșită. Cadrul didactic a dat dovadă de o prezență rară de spirit și i-a filmat pe agenți, în încercarea de a-și apăra drepturile.

Profesorul de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Capitală, care se afla la ore când a fost sunat de logodnica lui care i-a comunicat situația, s-a întors acasă pentru a-i găsi pe agenții IPJ Prahova în domiciliul său. Riegler avea deja camera de filmat pregătită, așa cum se vede în videoclipul difuzat de Antena 3.

Profesorul ajuns exact când polițiștii părăseau casa și i-a rugat pe aceștia să se legitimeze. Agenții au fost reticenți la început, din cauza camerei de filmat.

Majoritatea dialogului s-a purtat între Riegler și agentul Anghel Codruț Stelian, cel care poate fi văzut în imagini ținând mandatul de percheziție.

„Sunteți în civil. Arătați-mi legitimația!”

În primă fază, agentul i-a spus profesorului că îi va arăta mandatul, dar Riegler a cerut să vadă legitimația pentru a-i vedea numele.

„Cum vă cheamă? Spuneți cum vă cheamă. Sunteți în casa mea. Spuneți cum vă cheamă. Arătați-mi legitimația”, a repetat profesorul.

În timp ce agentul căuta mandatul, Riegler s-a îndreptat cu camera de filmat către un alt agent, care stătea, tăcut, în lateral, pe care l-a întrebat cine este. Între timp, agentul Anghel a găsit legitimația, dar nu l-a lăsat pe profesor să o filmeze, spunând „haideți, dom’le, nu facem circ”.

În timp ce polițistul încerca să îi arate mandatul, cadrul didactic îi cerea în mod repetat să îi arate legitimația într-un mod în care să i se poată vedea numele, deoarece agentul acoperise cu degetul anumite date.

Întrebați dacă s-au legitimat înainte de a intra în domiciliu, unii dintre agenți au tăcut, dar același Anghel a declarat că „i-am spus doamnei”. Riegler a fost reticent cu privire la această afirmație.

„Care v-ați legitimat? Că ați spart ușa și i-ați trântit la pământ și i-ați bătut”, a spus apăsat profesorul, fără să primească un răspuns.

Ulterior, cadrul didactic a insista ca agenții să părăsească domiciliul, aceștia vrând să stea în casă pentru a completa procesul verbal.

„Dacă nu putem să intrăm să ne înțelegem ca oamenii...”, a comentat un agent.

„Păi așa ați intrat? Ca oamenii?”, a avenit răspunsul profesorului.

Sursa: Facebook/ Antena 3

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro

Rubato

24,00Lei

Zăpada

38,00Lei

Viscolul

24,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI