Evenimentul Zilei > Actualitate > România a zdrobit Zimbabwe, în Cupa Davis, și poate urca în prima grupă
România a zdrobit Zimbabwe, în Cupa Davis, și poate urca în prima grupă

România a zdrobit Zimbabwe, în Cupa Davis, și poate urca în prima grupă

România s-a impus cu scorul de 4-1 în fața reprezentativei din Zimbabwe, într-o întâlnire disputată la Piatra Neamț. „Tricolorii” au făcut legea sâmbătă.

România și Zimbabwe s-au întâlnit, vineri și sâmbătă, la Piatra Neamț, în cadrul Grupei a II-a a zonei Europa-Africa. „Tricolorii” s-au impus cu scorul de 4-1, după ce la finalul primeri zile s-a consemnat egalitate: 1-1. Vineri, Benjamin Lock (locul 546 ATP) l-a învins surpinzător pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5. Dragoş Dima (327 ATP) egalat, după ce a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).

Sâmbătă, Horia Tecău și Florin Mergea au intrat în arenă împotriva echipei formate de Benjamin Lock şi Courtney Lock, de care au trecut cu scorul de cu 6-1, 6-4. România conducea cu 2-1.

Marius Copil a adus și el un punct pentru prima reprezentativă după ce a câștigat întâlnirea cu Takanyi Garanganga, scor 6-4, 7-5, iar în ultima partidă, Filip Jianu a câștigat cu Mehluli Don Ayanda Sibanda: 6-3, 7-5.

După acest succes, România poate promova în Grupa I, dar deocamdată trebuie să aștepte și rezultatele celorlalte întâlniri din această grupă valorică.

„Am spus de la început că va fi greu, le-am spus jucătorilor să fie atenţi. Ştiam că Marius Copil este într-o pasă mai dificilă. Dragoş Dima a avut presiune, dar a avut un joc complet. Şi Marius Copil a avut presiune astăzi, dar a jucat foarte bine. Sunt momente dificile în viaţa unui sportiv şi trebuie să îl ajutăm. La dublu mă aşteptam să câştigăm", a declarat Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al României.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: