Operațiune a DIICOT și a polițiștilor de la Serviciul de Combaterea Crimei Organizate, luni, în Hunedoara, unde au avut loc cinci percheziții pentru anihilarea unei rețele specializate în falsificare de euro.

”Din cercetări a reieșit că, din luna aprilie a acestui an, membrii grupării infracționale ar fi acționat pentru plasarea, pe raza județului Caraș Severin, de bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, sub pretextul cumpărării, prin intermediul internetului, a unor cabaline, de la diferite persoane din Caraș-Severin. Același grup infracțional ar fi acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Mai exact, falsificatorii cumpărau cai accesând site-ul OLX.ro. Până acum cabalinele nu au fost recuperate. Patru persoane au fost duse la audieri fiind acuzate de  constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în falsificare de monedă, punerea în circulație de valori străine falsificate și înşelăciune.  (Sursa foto: Vremea Nouă)