Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Bacău, că preşedintele Klaus Iohannis "face o mare greşeală" că nu a invitat unii parlamentari la demonstraţia ce va avea loc la Arcul de Triumf pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, informează agerpres.ro.

"Nu poţi să etichetezi, tu ca şef de stat, pe cineva ca fiind penal atât timp cât nu a fost judecat de o instanţă. E uşor să spui penali, dar fără ca cineva să fi fost condamnat. Nu poţi să-l faci pe cineva penal atât timp cât nu a fost judecat de o instanţă. Ori respectarea drepturilor fundamentale trebuie să plece de la preşedinte", a precizat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, omisiunea preşedintelui Iohannis este cu atât mai mare cu cât nu l-a invitat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Discutăm în acest caz de reprezentarea celei de-a doua instituţii a statului la marea sărbătoare. Cred că este o mare greşeală", a spus Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naţionale parada militară la Arcul de Triumf şi o recepţie la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.