În București, vremea va fi relativ frumoasă pe parcursul zilei de astăzi, cu intensificări ale vântului și cu valori termice apropiate de media obișnuită a acestei perioade, informează Asministrația Națională de Meteorologie.

Iată care sunt datele prognozei meteorologice emise pentru București în intervalul 31.05.2020 Ora 10:00 – 03.06.2020 Ora 23:00
Pe parcursul zilei de duminică, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat după orele prânzului, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45…50 km/h.

Cum va fi vremea în București în următoarele zile

Din după-amiaza zilei de luni (01 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si se va manifesta prin
averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter
torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.

În ţară sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică, cantităţi de apă însemnate şi intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade, în special după-amiaza şi seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantităţi de peste 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 70….80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului cu viteze de 45 – 55 km/h.