Evenimentul Zilei > Politica > Cum tratează Caramitru problema poluării: „Fițe de ţărani needucaţi”
Cum tratează Caramitru problema poluării: „Fițe de ţărani needucaţi”

Cum tratează Caramitru problema poluării: „Fițe de ţărani needucaţi”

Andrei Caramitru a postat un mesaj virulent, pe Facebook, în care vorbește despre problema poluării

Andrei Caramitru a postat un mesaj pe contul de Facebook în care vorbește despre problema poluării din București. Fostul consilier al lui Dan Barna afirmă că 60% din vină aparține cetățenilor, iar 40% revine autorităților. Caramitru junior i-a criticat pe cei care folosesc mașini, dar se plâng de poluare.

„De ce murim cu zile din cauza poluării în orașe? Există date clare. 60% e vina noastră (maşinile pe care le folosim) şi 40% vina statului (autobuze care poluează, incinerarea deşeurilor etc).

Vina noastră are un singur cuvânt: FIŢE de ţărani needucaţi. De ce?

– cumpărăm maşini vechi din străinătate. Ieftine dar să arate „șmecher”. Nu cumpărăm o Dacie nouă cu filtre, ci un BMV rablă la acelaşi preț care poluează îngrozitor dar cu care ne dăm grozavi.

– nu vrem să mergem cu autobuzul, uber-ul sau metroul. Deşi ajungi mai repede aşa şi e MULT mai ieftin decât să ai o maşină.

– parcăm direct în fața crășmei. Să ne vadă ceilalți. Să ne dăm grozavi. Chit că blocăm traficul așa.

– refuzăm orice taxă de parcare sau de poluare. Adică – maşina e dreptul meu, fac ce vreau eu pe străzi. De parcă strada şi orașul nu sunt ale tuturor. Legea să se aplice – da primesc – dar celorlalţi, nu mie.

Așa că dacă toți urlați că e poluare, dar mergeţi cu SUV-ul la muncă, tăceți din gură. Că e vina voastră în mare parte!”, a scris Caramitru.