Conform Agerpres, Bogdan Olteanu este deranjat de condiţiile proaste din arest. "E pozitivă (n.r. – starea de spirit). Nu se plânge de nimic. Conștientizează faptul că, fiind în fața organelor judiciare, într-o procedură judiciară, acestea sunt condițiile. Nu are nimic de obiectat. (…) I s-a respectat dreptul la apărare. Nu pot să răspund despre problemele lui sentimentale.

Pot să spun un singur lucru: în acest moment orice om ar fi afectat. Domnia sa este supus unor acuzații. Nu le discutăm, fondate, nefondate. Parchetul are tot dreptul să facă aceste acuzații. Domnul Bogdan Olteanu are dorința și tot dreptul de a se apăra. În schimb, în stare de arest preventiv este mult mai greu să facă acest lucru. (…) Această stare, coroborată cu acuzațiile aduse, evident că îi dau o stare cel puțin de disconfort", a declarat Constantin Durgheu.

"El suportă condițiile de arest cu demnitate și decență. A spus-o și în fața procurorilor, a spus-o mereu, nu are ce să obiecteze. Orice cetățean care este supus unei proceduri judiciare ajunge acolo. (…) Dacă ar fi să vorbim de condițiile din arest care sunt precare ar trebui să vedem că în întreaga societate românească din nefericire condițiile sunt proaste — în școli, spitale, orfelinate", a mai adăugat Durgheu.

Declaraţiile avocatului au fost făcute în contextul în care magistraţii Înaltei Curţi de Casație și Justiție au amânat pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru Bogdan Olteanu.