Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv EVZ. Cum STRÂNG liberalii banii pentru Congres și UNDE vor să-l țină
Exclusiv EVZ. Cum STRÂNG liberalii banii pentru Congres și UNDE vor să-l țină

Exclusiv EVZ. Cum STRÂNG liberalii banii pentru Congres și UNDE vor să-l țină

PNL a început deja pregătirile în vederea organizării Congresului din 17 iunie unde va fi ales viitorul președinte al partidului. Liberalii sunt în discuții pentru închirierea unei săli la Romexpo, iar sumele care vor finanța evenimentul vor veni din donațiile membrilor și cotizațiile filialelor, au spus surse ale formațiunii, pentru EVZ.

"Congresul o să implice costuri de organizare, de închiriere a sălii, etc. Încă n-avem un buget. Acum ne ocupăm să găsim sală. Noi vrem la Romexpo. Să vedem dacă reușim acolo și apoi vorbim cu ei, în funcție de câți bani de ne cer, ajutăm și noi bugetul. N-avem bani prea mulți ca să facem ceva fastuos", au explicat, pentru EVZ, sursele liberale.

Chirii RESTANTE la Modrogan și Aviatorilor

Liberalii se confruntă în continuare cu dificultăți financiare. PNL are de plătit „datorii din urmă pe sedii, de exemplu cele de la București, din Modrogan și Aviatorilor” au precizat surse liberale, pentru EVZ. Totodată, câteva filiale nu sunt la zi cu cotizațiile către partid.

"Mai avem ceva de încasat din urmă, din 2016 din cotizațiile filialelor către centru. Nu sunt toți la zi, dar sunt puține filiale care mai au de plată, care au niște restanțe. De la 1 ianuarie 2017 au început să se dea noile cotizații. Unii au început deja să ne plătească avans, ca să nu aibă sume mari de plată. Sumele sunt stabilite în urma unor decizii. Membrii plătesc cotizații de partid, ca persoane fizice, iar filiala plătește contribuție către sediul central. Este o diferență aici. Așa e la toate partidele. Cotizația este 3 lei de membru, pe persoană fizică. Pe filială a fost un algoritm, în funcție de câți membri sunt, câți consilieri aveau, dacă aveau sau nu președinte de Consiliu Județean sau primar al municipiului reședință de județ, etc. Între 7 și 11.000 lei pe lună, de organizație", au explicat sursele EVZ.