Evenimentul Zilei > International > Cum și-au BOTEZAT rușii SUPERARMELE cu care se LĂUDAT PUTIN
Cum și-au BOTEZAT rușii SUPERARMELE cu care se LĂUDAT PUTIN

Cum și-au BOTEZAT rușii SUPERARMELE cu care se LĂUDAT PUTIN

Rusii și-au botezat, prin vot pe site-ul Ministerului rus al Apărării, cele mai noi arme cu care s-a lăudat, înainte de realegerea sa, Vladimir Putin, președintele Federaţiei Ruse.

În mesajul rostit pe 1 martie în faţa Adunării Federale a Rusiei, preşedintele Vladimir Putin le-a propus cetăţenilor Rusiei să aleagă denumiri pentru complexul de luptă cu laser, pentru aparatul subacvatic fără pilot şi pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic nuclear.

"Dintre denumirile propuse pentru complexul de luptă cu laser, a fost aleasă "Peresvet". Pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic de mici dimensiuni a fost aleasă denumirea de "Burevestnik" (Albatrosul),. "Poisedon" a primit cel mai mare număr de voturi dintre denumirile propuse pentru aparatul subacvatic fără pilot”, au comunicat surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, citate de RRA.

Este pentru prima dată în istoria Rusiei că denumirea pentru o armă a fost aleasă prin vot popular. Până acum, denumirile armelor erau alese de militari.