Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William

Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William Noi informații despre starea de sănătate a prințesei Kate Middleton. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prințul William a oferit vineri, 10 mai, noi detalii despre starea de sănătate a soției sale, Kate, după ce aceasta s-a retras de la îndatoririle publice în urma diagnosticului de cancer.

Cum se simte Kate Middleton

În martie, Kate a anunțat că urmează acest tratament după ce a fost descoperită prezența cancerului în urma unei operații abdominale suferite la începutul anului.

La acea vreme, Kate Middleton a declarat că se simte bine, însă biroul de presă al cuplului princiar a anunțat că nu va oferi actualizări periodice privind starea de sănătate a prințesei. Aceasta nu se va întoarce la îndatoririle sale publice până nu primește avizul medical.

Întrebat despre starea soției sale în timpul unei vizite la un spital comunitar din arhipelagul Scilly, situat în largul coastelor comitatului Cornwall, în sud-vestul Angliei, prințul William, în vârstă de 41 de ani, a răspuns: "Da, se simte bine, vă mulțumesc", potrivit Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News
kate si william

Kate şi William au marcat 13 ani de la căsătorie cu o fotografie inedită. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prințul William, apariții publice rare

Prințul William, moștenitor al tronului, de asemenea Duce de Cornwall, este într-o vizită de două zile în regiune, unde a inspectat un nou proiect destinat persoanelor fără adăpost, a petrecut timp pe o plajă alături de membrii unor asociații locale și a vizitat un spital comunitar. Prințul britanic a ajuns vineri în arhipelagul Scilly cu o ambarcațiune, a cumpărat o prăjitură locală și le-a comunicat localnicilor adunați pe chei că familia sa este "foarte supărată" că a venit fără ei. William s-a întâlnit, de asemenea, cu operatorii portuari și cu persoanele implicate în afacerile locale din St Mary, cea mai mare insulă din arhipelag, discutând cu ei despre pregătirile pentru sezonul turistic de vară.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a vizitat joi un colegiu militar, marcând astfel un nou angajament în reluarea activităților sale publice, după ce și el a fost diagnosticat cu cancer.

Prințesa de Wales a anunțat vestea într-un discurs adresat fanilor

Discursul a fost difuzat prin intermediul unei înregistrări video la 22 martie. Ea a împărtășit că testele postoperatorii efectuate în urma operației abdominale „au constatat prezența cancerului".

Aceasta a spus că ea și prințul William și-au făcut timp pentru „a le explica totul lui George, Charlotte și Louis”.

La fel cum a făcut și după operația din ianuarie, prințul William și-a eliberat agenda pentru a fi alături de soția sa după anunț.