Cum se pregătește Silicon Valley de președinția Biden. China, în centrul jocului

Cum se pregătește Silicon Valley de președinția Biden. China, în centrul jocului

Silicon Valley a salutat victoria democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, dar se așteaptă să facă față sfidării politicienilor de toate categoriile, care sunt îngrijorați de omnipotența giganților tehnologici.

„Big Tech știe că atât republicanii, cât și democrații au nemulțumiri împotriva modului în care acționează industria și se pregătește pentru mai multă supraveghere și reglementare”, a estimat Darrell West, cercetător la Centrul pentru inovație tehnologică de la Brookings Institution.

Antitrust, moderarea conținutului, politica de imigrație sunt printre subiectele pentru care Google, Apple, Facebook și alții se pregătesc sub administrația Biden, scrie France 24.

Acțiunile autorităților americane împotriva Gafa (Google, Amazon, Facebook, Apple) pentru abuz de poziție dominantă vor continua după ce Joe Biden va prelua funcția, la 20 ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plângerea guvernului și a mai multor state americane depusă în octombrie împotriva Google pentru  monopol în căutarea și publicitatea online este de așteptat să dureze ani de zile. Apple, Facebook și Amazon, deja supuse mai multor proceduri judiciare, ar putea fi, de asemenea, vizate.

În plus, extrema stângă a Partidului Democrat ar dori să demonteze aceste grupuri.

Dar pentru Daniel Ives de la Wedbush Securities, „întrucât republicanii vor păstra controlul asupra Senatului, investitorii exclud posibilitatea adoptării unor modificări majore ale legilor antitrust”.

Direcția pe care o iau aceste procese va depinde și de identitatea ministrului Justiției și a șefului agenției pentru protecția consumatorilor (FTC), două funcții pe care  Biden va trebui să le reînnoiască.

Relațiile dintre Casa Albă și giganții internetului ar trebui, totuși, să fie mai puțin tumultuoase decât sub Trump, dovadă fiind dorința multor șefi ai giganților tehnologici (Bill Gates, Jeff Bezos, Sheryl Sandberg etc.) de a-l felicita pe Joe Biden după victoria sa.