Evenimentul Zilei > Monden > Cum se pregătește Mircea Badea de carantină
Cum se pregătește Mircea Badea de carantină

Cum se pregătește Mircea Badea de carantină

Mircea Badea se pregătește de carantină. Celebrul prezentator de la Antena 3 a declarat că deja s-a apucat să își facă provizii.

Mircea Badea se pregătește de carantină. Marți seară, la Antena 3, realizatorul emisiunii „În gura presei” a declarat, într-un mod ironic, că se pregătește pentru intrarea în carantină a Capitalei. Acesta a spus că deja a început să își facă provizii și și-a cumpărat unul dintre cele mai râvnite produse.

„Eu o să mă ocup în emisiune mai puțin de asta cu COVID-ul, că nu mai pot deloc. Altfel, susțin orice fel de măsură, adică: carantină. O susțin, absolut! Practic, să ne închidă în cămară, e perfect – susțin! Mi-am luat și niște pate de ficat, m-am pregătit de carantină. Nu mi se pare deloc dramatic”, a spus, în mod ironic, Mircea Badea. „Și ca să fie totul complet: și țuică de la Zalău”, a mai spus Mircea Badea.

București, la un pas de a intra în carantină

Marți dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.

„E clar că incidența creste și crește abrupt. Trebuie să ne gândim la măsuri mai dure. Căutăm cu Ministerul Sănătății și inspecția Sanitară baza legală pentru a îi sancționa pe cei care nu respectă măsuri. Bucureștiul, dacă e sa judecăm, are 25% din economia națională, are o populație mare, trebuie să ținem cont de toate aceste aspecte când luăm măsuri. Indicele se calculează la aproape 3 milioane de locuitori. Școlile ar trebui să intre online”, a mai spus prefectul Alin Stoica.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că „nicio măsură nu poate fi exclusă, niciodată cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. Asta înseamnă că în cele câteva săptămâni pe care le mai avem până de Paștele ortodox trebuie să luăm măsuri pentru a fi în siguranță.”