Astronauții trebuie să aibă nervii tari multă inspiraţie, arată ”veteranii”.

În Centrul Spațial Johnson, astronautul italian Luca Parmitano se antrenează într-un uriaș rezervor de apă. Este echipat ca pentru o ieșire în spațiu. Unul din exerciții e să repare un echipament care nu a fost proiectat să fie reparat vreodată. “Trebuie să vii în mod constant cu idei noi și ingenioase pentru a repara lucrurile, cum să te poziționezi în spațiu. Trebuie să înveți cum să folosești echipamente care nu au mai fost folosite până acum”, spuen italianul conform Pro Tv. El va conduce următoarea misiune către Stația Spațială Internațională. Acesta spune că ”Nu e loc de greșeli în spațiu, așa că antrenamentele sunt critice”.

De antrenemantele viitorilor astronauți se ocupă francezul Thomas Pesquet. În 2017 el a stat jumătate de an pe Stația Spațială Internațională, și relatează căt de complicată e pregătirea novicilor. “E foarte multă muncă, pentru că trebuie să știi procedura mai bine decât dacă ai executa-o tu însuți. Cu toate astea, după zborul în spațiu, este probabil al doilea cel mai bun lucru pe care l-am făcut în întreaga mea carieră de astronaut.”

Toate antrenamentele și misiunile către Stația Spațială Internațională au o miză foarte importantă: în 10 ani, NASA vrea să trimită primul echipaj uman în explorare spre Marte. Până atunci însă, cu ocazia Paștelui, agenția a trimis către astronauții aflați în spațiu o rachetă plină cu echipamente, dar şi cu mâncare de sărbătoare: curcan afumat, coaste de porc şi sparanghel.