Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se fură o avere cu un testament falsificat. Trei case și 380.000 de euro
Cum se fură o avere cu un testament falsificat. Trei case și 380.000 de euro

Cum se fură o avere cu un testament falsificat. Trei case și 380.000 de euro

O româncă din Italia a fost trimisă în judecată sub acuzația că a falsificat testamentul bătrânului pe care l-a îngrijit pentru a pune mâna pe averea acestuia.

O îngrijitoare româncă din Italia e acuzată că a falsificat testamentul unui bătrân de care a avut grijă, pentru a-i lua peste 380 de mii de euro din conturi și 3 case. Femeia a fost trimisă în fața justiției.

Îngrijitoarea din România, în vârstă de 50 de ani, este acuzată de procurorii italieni că a încercat să-și însușească, pe baza testamentului falsificat, trei case și 380.000 de euro.

Românca l-a îngrijit pe Bruno Magnante, un italian din Veroli, localitate din provincia Frosinone. Și-a făcut treaba bine, astfel că pensionarul o lăsa să se ocupe și să decidă totul în casă. Nu mai era o relație de angajator-angajat, ci o conviețuire, scrie Il Messaggero, citat de Gazeta Românească.

În urmă cu un an, starea pensionarului italian s-a agravat, a fost internat multă vreme și apoi a murit într-un spital din Ciociaria. După decesul bărbatului, familia sa a aflat că românca s-a prezentat la notar cu un document, susținând că e testamentul italianului, care i-ar fi lăsat banii din conturi și cele 3 case pe le avea în proprietate.

Cele două surori ale pensionarului mort l s-a părut suspect faptul că documentul era scris cu litere mari și au făcut plângere la procuratura din Frosinone. Expertiza grafologică a stabilit că documentul este un fals, dar semnătura italianului este veridică.

De fapt, românca schimbase textul testamentului, păstrând doar semnătura. Procurorii au pus-o sub acuzare pe îngrijitoare pentru fals și înșelăciune. Procesul va începe pe 4 februarie 2020.