Cum se face degustarea mierii

Cum se face degustarea mierii

Se folosește o paletă de unică folosință, apoi se plimbă mierea în gură...

De fapt, potrivit specialiştilor, degustarea mierii de face într-un mod similar cu al vinului. Dacă nu ne putem da seama imediat de gust, înainte de a încerca din nou, putem mânca o bucățică de măr sau putem bea puțină apă, pentru a ne relaxa papilele gustative.

Din păcate, degustarea mierii reprezintă o tehnică pe care o stăpânesc doar cei cu experiență sau cu un simț al gustului foarte dezvoltat. Totuși, uneori, falsificatorii de miere apelează la arome, coloranți, zaharuri sau conservanți care au un gust atât de ”chimic” încât se simt instant la testul gustului. Dacă gustul mierii este caramelizat, poate fi vorba despre o miere încălzită pentru a fi fluidizată sau amestecată cu zahăr ars. Printre altele, dacă se toarnă o linguriță de miere pe o hârtie de sugativă sau de filtru de cafea, iar dacă mierea se absorbe imediat, atunci ea nu este 100% naturală.

 

Ne puteți urmări și pe Google News