Evenimentul Zilei > Social > Cum să găsiți blenderul perfect pentru nevoile dvs.
Cum să găsiți blenderul perfect pentru nevoile dvs.

Cum să găsiți blenderul perfect pentru nevoile dvs.

În timp ce unii ar spune că un blender pentru bucătărie nu este un aparat esențial, alții se bazează din ce în ce mai mult pe blenderul lor. Un blender poate face prepararea alimentelor mai eficientă, economisind astfel timp în bucătărie.

Și odată ce începeți să utilizați un blender, veți apela la el din ce în ce mai des, pentru diverse utilizări. Cumpărarea unui blender pentru bucătărie pare o sarcină simplă, dar cu diferite tipuri și funcții disponibile, este nevoie de atenție, pentru a vă asigura că achiziționați aparatul care vă satisface nevoile.

Tipuri de blendere

Există o varietate de blendere disponibile, unele cu funcții de bază, în timp ce altele pot prelucra alimente tari sau pot găti supă. Blenderele cu recipiente sunt cele mai populare, având caracteristici, capacitate și prețuri care variază în funcție de putere, funcție și designul lamei.

Blenderele multifuncționale sunt mai versatile, dar costisitoare. Blenderele manuale sau de imersie au, de obicei, caracteristici de bază de amestecare, cu excepția cazului în care sunt accesorizate cu un atașament sau cu un design special al lamei. În timp ce majoritatea blenderelor de mână sunt electrice, modelele fără fir adaugă un alt nivel de confort acestui instrument de bucătărie.

De ce funcții aveți nevoie?

Dacă vă doriți un blender în principal pentru prepararea de piureuri și băuturi congelate, alegeți unul cu o putere de cel puțin 500 wați și o lamă de zdrobire a gheții. Blenderele care zdrobesc gheața sunt disponibile în modele de dimensiuni mari sau blendere personale, cu putere redusă. Pentru sarcini de tocare / măcinare, veți avea nevoie de un model cu o lamă de tocare și funcții de procesare. În caz contrar, un blender standard va fi, de obicei, adecvat pentru majoritatea sarcinilor de amestecare și pisare, cum ar fi prepararea de alimente pentru copii sau de supe cremă.

Blender cu recipient

Întrucât blenderele variază în ceea ce privește capacitatea, alegeți unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Recipientele pot fi din sticlă sau plastic – modelele de ultimă generație sunt de obicei din sticlă, în timp ce blenderele mai ieftine au în principal borcane din plastic. Blenderele personale au de obicei recipiente de plastic.

Pentru cea mai bună turnare, alegeți un blender cu un canal de turnare curbat. Cele cu un design plat fac ca turnarea să fie dificilă și dezordonată. Unele blendere nu au gura de scurgere și turnarea trebuie să fie realizată dintr-un colț al recipientului. O lamă din oțel inoxidabil este mai puternică și mai rezistentă, în special pentru zdrobirea gheții.

Blender cu imersie sau manual

Blenderele cu imersie sau de mână sunt diferite de blenderele cu recipient. Adesea denumite blendere stick, acestea oferă comoditatea de a amesteca și pisa direct într-un castron sau oală fierbinte pe aragaz. Cu un picior de lamă mai mic, pot face față mai ușor cantităților mai mici. Sunt compacte și ușor de depozitat într-un sertar, iar unele modele au suporturi de perete la îndemână. Disponibile pe curent electric sau fără fir, sunt ideale pentru prepararea alimentelor fierte, prepararea supelor, amestecarea unei băuturi și alte utilizări. Unele modele de mână au funcții extinse, cum ar fi zdrobirea gheții sau includ accesorii pentru tocat.

Blender multifuncțional

Anumite modele oferă mult mai mult decât varietatea standard, în ceea ce privește funcțiile. Deși sunt mai scumpe, acestea sunt unități puternice cu o construcție comercială care pot găti supă, prelucra alimente, face sucuri și au o multitudine de alte funcții. Aceste unități pot înlocui mai multe aparate din bucătărie și reprezintă o investiție pe termen lung. Un alt tip de blender multifuncțional sunt modelele care au accesorii pentru tocat sau prelucrare, folosind aceeași unitate de bază.

Cu cât are mai multe funcții și viteze, cu atât costul unui blender este mai mare. Decideți mai întâi ce tip de blender doriți, apoi căutați caracteristicile cele mai importante pentru dvs. Luați în considerare și avantajul anumitor accesorii, care ar putea economisi cumpărarea unui alt aparat ulterior.