Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum s-au văzut protestele din România în străinătate. Presa internațională anunță: „Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în România”
Cum s-au văzut protestele din România în străinătate. Presa internațională anunță: „Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în România”

Cum s-au văzut protestele din România în străinătate. Presa internațională anunță: „Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în România”

Zeci de mii de români au ieșit, duminică în stradă, pentru a protesta împotriva legii amnistiei și grațierii. 50.000 de oameni au mărșăluit pe străzile capitalei și alte câteva zeci de mii în alte 22 de orașe din țară.

Nici românii din diasporă nu s-au lăsat mai prejos, și au ieșit în stradă pentru a-și arăta numulțumirile provocate de noul guvern instalat la Palatul Victoria. Au fost proteste în Chişinău, Bordeaux, Bruxelles, Copenhaga, Hamburg, Londra, Paris şi Zurich.

Presa internațională a urmărit evenimentele petrecute în ultimele 10 zile din România și a catalogar demonstrația din această seară ca fiind cea mai mare de după revoluție.

50.000 de manifestanți sunt duminică în stradă la București, aceasta fiind cea mai mare demonstație dintr-un val recent de proteste împotriva planului Guvernului de a adopta grațierea și dezincriminarea unor pedepse prin Ordonanțe de urgență, scrie agenția de știri Reuters.

Jurnaliștii străini amintesc că planul Guvernului social-democrat a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, procurorul general al României, Curtea supremă, procurorul-șef anti-corupție, diplomați și societatea civilă. Protestatarii români au sfidat gerul și s-au adunat în cea mai importantă piață a Capitalei – Piața Universității – mergând apoi în marș pe traseul Ministerului Justiției – Consiliul Național al Audiovizualului – sediul Guvernului, și au scandat, în tot acest timp, împotriva "hoților", notează Reuters.