Nici românii din diasporă nu s-au lăsat mai prejos, și au ieșit în stradă pentru a-și arăta numulțumirile provocate de noul guvern instalat la Palatul Victoria. Au fost proteste în Chişinău, Bordeaux, Bruxelles, Copenhaga, Hamburg, Londra, Paris şi Zurich.

Presa internațională a urmărit evenimentele petrecute în ultimele 10 zile din România și a catalogar demonstrația din această seară ca fiind cea mai mare de după revoluție.

50.000 de manifestanți sunt duminică în stradă la București, aceasta fiind cea mai mare demonstație dintr-un val recent de proteste împotriva planului Guvernului de a adopta grațierea și dezincriminarea unor pedepse prin Ordonanțe de urgență, scrie agenția de știri Reuters.

Jurnaliștii străini amintesc că planul Guvernului social-democrat a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, procurorul general al României, Curtea supremă, procurorul-șef anti-corupție, diplomați și societatea civilă. Protestatarii români au sfidat gerul și s-au adunat în cea mai importantă piață a Capitalei – Piața Universității – mergând apoi în marș pe traseul Ministerului Justiției – Consiliul Național al Audiovizualului – sediul Guvernului, și au scandat, în tot acest timp, împotriva "hoților", notează Reuters.