Cum poți scoate grăsimea din mâncare. Două trucuri simple
- Mădălina Sfrijan
- 28 martie 2025, 07:26

Mâncarea tradițională românească este adesea încărcată cu grăsimi, ceea ce o face delicioasă, dar nu neapărat sănătoasă. Deși grăsimea contribuie la gustul desăvârșit al preparatelor, aceasta poate reprezenta un pericol pentru sănătate. Un truc simplu te poate ajuta să reduci cantitatea de grăsime din mâncare.
De ce ar trebui să adaugi un cub de gheață în mâncare
Grăsimea din mâncare poate fi eliminată cu un singur cub de gheață. Dacă pregătești ciorbele sau tocănițele cu o cantitate generoasă de carne de porc, deasupra acestora vei observa un strat de grăsime.
Lasă preparatul să se răcească puțin, iar apoi adaugă cubul de gheață, care va absorbi toată grăsimea în exces.
Deși mâncarea grasă poate fi tentantă, aceasta nu este recomandată de nutriționiști. Pentru a avea o digestie echilibrată, este indicat să eviți preparatele bogate în grăsimi nesănătoase.
Ce ar trebui să faci după o masă bogată în grăsimi
După o masă consistentă, pentru a ajuta digestia, poți bea un pahar apă călduță. Acest pas este extrem de important în procesul de digestie.
În caz că nu te hidratezi corespunzător, intestinul va prelua apa din mâncare, iar acest lucru poate duce la constipație. De asemenea, ceaiul verde, bogat în antioxidanți, poate fi o alegere bună.
Pentru a avea o digestie echilibrată, iaurt cu probiotice va fi de mare ajutor. Aceste bacterii sunt esențiale pentru un sistem digestiv sănătos, protejând intestinul de infecții și susținând imunitatea.
La următoarea masă, alege alimente bogate în fibre, cum ar fi varza, conopida, mazărea, avocado, zmeura, perele, prunele uscate, fulgii de ovăz, bananele sau fisticul, care vor contribui la o digestie mai ușoară, potrivit Click.

Gheață. Sursa foto: Pixabay
O altă metodă prin care poți scoate grăsimea din mâncare
Grăsimea depusă deasupra preparatelor poate fi îndepărtată cu ajutorul unei spatule, după ce mâncarea a stat la frigider timp de câteva ore. Totuși, nutriționiștii susțin că grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru o alimentație echilibrată și pentru menținerea sănătății.
Acestea se găsesc în avocado, nuci, semințe și uleiuri vegetale.
Spre deosebire de cele saturate, care contribuie la creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) în sânge, grăsimile sănătoase pot reduce riscurile de boli cardiovasculare și pot sprijini funcțiile vitale ale organismului.
Avocado, de exemplu, este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol și pot reduce inflamațiile. Pe lângă grăsimile sănătoase, avocado este bogat și în vitamine (A, E, K, B6) și minerale (potasiu, magneziu), fiind o alegere nutritivă excelentă pentru sănătatea inimii și a pielii.