Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum poţi înregistra în secret abuzurile sau hărțuirea din partea șefilor
Cum poţi înregistra în secret abuzurile sau hărțuirea din partea șefilor

Cum poţi înregistra în secret abuzurile sau hărțuirea din partea șefilor

Angajaţii sunt din ce în ce mai încurajați să înregistreze în secret abuzurile sau hărțuirile din partea șefilor lor, stimulând vânzările de dispozitive audio și video de înaltă tehnologie.

Gadgeturi spion pentru a lupta împotriva intimidării la locul de muncă

Gadgeturile deghizate în curele de piele, ochelari de vedere, stilouri și stick-uri USB se dovedesc a fi extrem de populare printre angajați din Coreea de Sud. Jang Sung-Churl, directorul executiv al firmei de electronice Auto Jungbo Co. Ltd., a declarat pentru Reuters că dispozitivele de înregistrare ascunse „s-au vândut foarte bine”, după ce  guvernul a semnalat modificările legilor muncii.

Reuters a vorbit direct cu câţiva angajați care foloseau dispozitive secrete asemănătoare lui James Bond și au analizat  alţi aproximativ 100 care vorbeau despre utilizarea lor într-un grup privat online creat de avocați, numit „Gabjil 119”, pentru a oferi sfaturi gratuite în cazurile de intimidare din partea şefilor.

Vânzările s-au dublat la aproximativ 80 de dispozitive pe zi, a spus Jang, în timp ce vânzările se vor dubla în anul acesta cu încasări până la 1,4 miliarde. Jang a spus că pot face orice formă de dispozitive spion: acest cadru pentru ochelari este o cameră video, cu toate acestea, stiloul este cel mai popular„, a explicat el.

Ministerul Muncii a declarat pentru Reuters că 572 de angajați s-au folosit de noua lege şi au depus plângeri la locul de muncă până pe 29 august, în medie 17  cazuri înregistrate în fiecare zi.