Gadgeturi spion pentru a lupta împotriva intimidării la locul de muncă

Gadgeturile deghizate în curele de piele, ochelari de vedere, stilouri și stick-uri USB se dovedesc a fi extrem de populare printre angajați din Coreea de Sud. Jang Sung-Churl, directorul executiv al firmei de electronice Auto Jungbo Co. Ltd., a declarat pentru Reuters că dispozitivele de înregistrare ascunse „s-au vândut foarte bine”, după ce  guvernul a semnalat modificările legilor muncii.

Reuters a vorbit direct cu câţiva angajați care foloseau dispozitive secrete asemănătoare lui James Bond și au analizat  alţi aproximativ 100 care vorbeau despre utilizarea lor într-un grup privat online creat de avocați, numit „Gabjil 119”, pentru a oferi sfaturi gratuite în cazurile de intimidare din partea şefilor.

Vânzările s-au dublat la aproximativ 80 de dispozitive pe zi, a spus Jang, în timp ce vânzările se vor dubla în anul acesta cu încasări până la 1,4 miliarde. Jang a spus că pot face orice formă de dispozitive spion: acest cadru pentru ochelari este o cameră video, cu toate acestea, stiloul este cel mai popular„, a explicat el.

Ministerul Muncii a declarat pentru Reuters că 572 de angajați s-au folosit de noua lege şi au depus plângeri la locul de muncă până pe 29 august, în medie 17  cazuri înregistrate în fiecare zi.

Te-ar putea interesa și: