Cum poți da un gust mai bun castraveților. Trucul pe care îl poate face oricine acasă

Cum poți da un gust mai bun castraveților. Trucul pe care îl poate face oricine acasă Sursa foto: Facebook/ Castraveți

Un medic a explicat beneficiile „mulgerii” castraveților. El susține că această acțiune, exclusiv, îi face să aibă „un gust mai bun”. Această afirmație vine în contextul în care mai multe videoclipuri care circulă online arată oameni ce descoperă că gustarea lor sănătoasă preferată poate avea un gust „mai puțin amar”.

„A mulge”un castravete se referă la substanța ce se formează între două bucăți de castravete tăiate. Bucățile se freacă între ele și se formează „laptele”.

Castraveți cu gust mai bun

Un videoclip arată un bărbat care freacă două bucăți de castravete pentru a elibera „spuma amară”. S-a spus că acest lucru ar putea elimina orice fel de gust amar.

@pierre.le.chef

How to milk a cucumber.

Ne puteți urmări și pe Google News

♬ original sound - Pierre Le Chef

Karan Rajan este un chirurg NHS cu un număr mare de urmăritori pe TikTok. Acesta a vorbit despre știința din spatele acestui act ciudat. El a explicat procesul.

„Castraveții sunt practic baloane verzi cu apă. Sunt compuși în proporție de peste 95% din apă. Totuși, au și o grămadă de nutrienți și substanțe chimice vegetale. Una dintre acestea se întâmplă să fie o substanță chimică amară numită cucurbitacin și se găsește în întreaga familie a dovleceilor”, a transmis bărbatul. Aceasta din urmă include dovleceii, dovleceii și pepenii.

Medicul a continuat să împărtășească faptul că acești compuși amari din castraveți sunt de fapt produși de plantă ca un mecanism de autoapărare.  „Atunci când este „rănită”, această spumă albă amară este eliberată pentru a împiedica animalele să o mănânce”, a spus el.

Ce beneficii oferă?

Totuși, gustul nu ar trebui să îi îndepărteze pe oameni de beneficiile consumului de castraveți. Pe lângă faptul că este un aliment puternic hidratant, castraveții sunt plini de proprietăți antiinflamatorii și antioxidanți. Fiind o sursă de alimente sărace în calorii, pot fi foarte utile și pentru menținerea unei greutăți sănătoase.

Dr. Rajan a adăugat că „cele mai multe dintre aceste substanțe chimice de apărare se găsesc în pielea castravetelui, dedesubt și spre capăt”. El a spus că frecarea castraveților nu va schimba prea mult sau deloc profilul gustului, deoarece pulpa nu are acea amărăciune.

„Dacă urâți cu adevărat aromele amare, puteți decoji coaja verde închis, dar veți pierde și o mare parte din substanțele nutritive esențiale ale legumelor”, a completat acesta, conform mirror.com.

 

Revista presei