Evenimentul Zilei > Politica > Olguţa Vasilescu plătește pentru atacurile la Iohannis. CNCD a luat decizia
Olguţa Vasilescu plătește pentru atacurile la Iohannis. CNCD a luat decizia

Olguţa Vasilescu plătește pentru atacurile la Iohannis. CNCD a luat decizia

Olguţa Vasilescu a fost doar sancţionată de CNCD pentru afirmaţia în care face referire la etina lui Iohannis şi despre gazare.

Aşadar, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a dat un avertisment Olguţei Vasilescu pentru declaraţia „Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis imediat după incidentele de pe 10 august 2018.

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declarație, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

Acesta a scris pe social media: „Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului”, a spus politicianul. Sesizarea la CNCD a fost făcută de Alexandrescu şi câţiva colegi din USR.

Mesajul complet

„În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. „Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților. La sesizarea mea și a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Național contra Discriminării a sancționat-o cu un avertisment. Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului.Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a scris politicianul pe contul de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 24 august 2018, că este „inadmisibil şi incalificabil” „Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista „concluzii mai amănunţite” din partea anchetatorilor.

Replica Olguţei Vasilescu, atunci ministrul Muncii, a venit imediat şi a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.