Cum ne-am putea hrăni în VIITOR: prin fontosinteză, plasturi sau recuperând biomasa comestibilă
- Agrama Andreev
- 23 iulie 2015, 18:26
Modul în care obținem alimentele și le consumăm ar putea fi foarte diferit peste câțiva ani. "Listverse" prezintă cinci idei, pe cât de inovatoare pe atât de bizare.
Alimentaţie prin fotosinteză? După ce a analizat relația simbiotică dintre corali și alge, biologul marin Chuck Fisher se declară convins că acest lucru este posibil. El propune imitarea acestui proces integrând alge în pielea ființelor umane. Deși este clar că dezvoltarea acestei idei necesită o minuțioasă investigație, autorul său are încredere în ea ca alternativă viabilă de luptă împotriva foametei în lume, relatează Agerpres, citând cotidianul ABC.
Pe unde ASCUND polițiștii ruși camerele cu RADAR pentru a prinde vitezomanii | GALERIE FOTO
Profesorul David Edwards de la Harward a prezentat în 2012 un dispozitiv numit Le Whif, care literalmente permitea să se "respire" aburi cu gust de ciocolată. Dispozitivul a servit drept sursă de inspirație pentru un bucătar canadian, Norman Aitken, care a creat Le Whaf, un vas care emite ultrasunete pentru a agita lichidele până ce se transformă în nori relativ denşi ce pot fi aspiraţi folosindu-se un pai.
Plasturi transdermici
Altă idee ar fi alimentarea prin plasturi transdermici lipiţi pe piele. Aceştia funcţionează la fel ca plasturii folosiţi pentru administrarea medicamentelor, dar au nutrienţi care astfel ajung direct în organism.
Armata americană lucrează deja la acest produs gândindu-se la soldaţii care merg în zone îndepărtate, dar nu exclude posibilitatea folosirii şi în activităţi profesionale care necesită un mare efort fizic, ca mineritul.
Reziduri reciclate
Agenţia Spaţială Europeană a impulsionat proiectul MELiSSA (Micro-Ecological Life Support System Alternative), vizând alternative micro-ecologice de susținere a vieții, pentru proiectele privind expediţiile pe alte planete.
Obiectivul său este acela de a se "recupera biomasă comestibilă pornindu-se de la reziduuri, de la dioxidul de carbon şi de la minerale, cu lumina ca sursă de energie pentru a favoriza fotosinteza biologică". Altfel spus, alimentele alterate să fie "reciclate" pentru a se recupera nutrienţii lor.
Guma cu gust de cină
Guma de mestecat a lui Willy Wonka, patronul din "Charlie şi fabrica de ciocolată" este sursă de inspiraţie pentru oamenii de ştiinţă. Este o gumă de mestecat care avea în mod succesiv gust de aperitiv, felul principal şi desert.
Institutul de cercetări alimentare din Regatul Unit lucrează la a ceva. Folosindu-se nanotehnologia, aromele sunt închise în mici structuri, care le eliberează succesiv, la contactul cu saliva, la o masticare ușoară sau când se mestecă mai intens. Toate gusturile, într-o singură gumă de mestecat.
Dorel SINUCIGAŞ? Muncitori absolut inconşienţi la PERICOLUL la care se expun | GALERIE FOTO
Nu şi-au pierdut simţul umorului la bătrâneţe. Au albit, dar încă se ţin de glume | GALERIE FOTO
Şi poliţiştii au UMOR. Ce se întâmplă când OAMENII LEGII dau în mintea copiilor | GALERIE FOTO