Evenimentul Zilei > Social > Cum ne afectează explozia de la Petromidia. Ce spune ministrul Energiei despre stocurile de carburanți
Cum ne afectează explozia de la Petromidia. Ce spune ministrul Energiei despre stocurile de carburanți

Cum ne afectează explozia de la Petromidia. Ce spune ministrul Energiei despre stocurile de carburanți

O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc vineri, în jurul orei 12:00, la Rafinăria Petromidia deținută de compania Rompetrol. Ministrul Energiei a avertizat că deocamdată nu vom avea probleme cu stocurile de carburanţi.
Ministrul Energiei a dar asigurări că deocamdată „nu cred că vom avea probleme cu stocurile de carburanți”. Virgil Popescu a declarat, vineri, că nu crede că vor fi probleme „deocamdată” cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu. Acesta a precizat, însă, că acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă.

Totul depinde de cât timp va fi aceasta închisă rafinăria Petromidia

„Din datele pe care le avem în prezent, nu cred că vor fi probleme cu stocurile. Am discutat şi cu reprezentanţii OMV Petrom, care sunt în contact permanent cu cei de la Petromidia, şi nu întrevăd nici ei probleme. Aceasta este analiza de la momentul de faţă, dar efectele depind de pagubele care vor fi înregistrate la rafinăria Petromidia şi de cât timp va fi aceasta închisă”, a spus Popescu, pentru Agrepres.

 Secretarul de stat în Ministerul Energiei George Niculescu se află la locul exploziei pentru a constat pagubele şi la ce să ne aşteptăm.

„Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a mai spus  ministrul.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România

Incendiul care a izbucnit vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Reacția Rompetrol după explozie

Compania Rompetrol a transmis că incendiul produs la rafinăria Petromidia a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină. De asemenea, toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. „În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, au transmis reprezentanţii Rompetrol într-un comunicat.