Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum m-am apropiat de colegul meu Klaus Iohannis și ce am aflat
Cum m-am apropiat de colegul meu Klaus Iohannis și ce am aflat

Cum m-am apropiat de colegul meu Klaus Iohannis și ce am aflat

Am mai aflat unde va preda Doamna Carmen, în București și ce măsură spectaculoasă va lua Klaus Iohannis în legătură cu familia sa, din Germania.

 

Știu că sunt citit la Cotroceni și nu doar în ultimele luni. Chiar dacă mai primesc ironii, pe forumul acestui ziar , eu îmi văd de treabă și o să aflați ce propunere am astăzi.

Da, între timp m-am apropiat puțin de Președinte. M-am întâlnit cu un coleg al meu, din Sibiu, profesor și el, care îi este intim.

Am aflat, de exemplu că nu s-a simțit bine în avionul de Bruxelles, din pricina golurilor de aer și nici prin oraș, unde măsurile de securitate au fost sufocante.

Am mai aflat unde va preda Doamna Carmen, în București și ce măsură spectaculoasă va lua Klaus Iohannis în legătură cu familia sa, din Germania. V-am comunicat doar câteva treburi de amănunt, pe care puțini le știu, doar așa ca să vă arăt că eu am ajuns destul de repede, oarecum în apropierea unui om, la care mulți borfași bogați și penali tânjesc.

Și dacă tot s-a întâmplat asta – și este doar un timid început – transmit o propunere a mea.

Chiar dacă nu poate face guverne, un președinte are o mare influență și poate sugera, sau chiar cere, primului ministru, un anumit tip de demnitari.

Poate cere, de exemplu, miniștrii care să fie specialiști și care să conducă ministerele un număr de ani, pentru a face ceva trainic, pe termen lung.

Poate respinge numirile care au în spate legături de rudenie sau datorii electorale, sau cine știe ce mai alte trăznăi.

Și atunci, de ce nu să se propună și , cel puțin doi miniștrii proveniți dintre specialiștii germani?

Oameni pe care să-i aducem aici, să-i plătim foarte bine și să-i lăsăn să muncească, fără Tv și DNA, fără să le scormonim rudele și studiile. Oameni care au realizat ceva acolo și care au studiile făcute temeinic și s-au dovedit interesați să facă treabă.

Am scris din Germania din mai multe motive. La noi, s-a dovedit, este greu de găsit un om serios. În primul rând pentru că ”rezerva de cadre” este alcătuită din aceleași personaje, care se tot învârt de la un minister la altul. Îl acuză pe cel care a fost înainte, promit marea cu sarea și apoi dispar. În Germania este foarte ușor de găsit un om capabil cu rezultate, care vine și cu experiențe de succes. Venit de acolo, după câte știu eu, acest om nu poate avea în CV nici un punctuleț negru. Poate nici o corijență, măcar.

Venit din Germania el s-ar bucura și de o oarecare simpatie și sprijin chiar din partea Președintelui.

Altfel, pe mine mă interesează să ni se schimbe viața în bine. Și asta nu vine nici din componența Parlamentului, nici din alianțele care se pregătesc pentru a lua puterea, nici măcar din stenogramele EADS, care , aud, așteaptă ”bunul de tipar”. Toate acestea pot avea rolul lor, dar , între timp noi, oamenii simplii mai și trăim și mâncăm.