Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum l-a salvat „o femeie cu mâini de aur” pe marele sculptor Alexandru Paraschiv
Cum l-a salvat „o femeie cu mâini de aur” pe marele sculptor Alexandru Paraschiv

Cum l-a salvat „o femeie cu mâini de aur” pe marele sculptor Alexandru Paraschiv

Un mare sculptor român a fost salvat după ce, zilele trecute, i s-a făcut transplant de ficat, medicii confirmând acum că evoluția pacientului este una bună. Singura femeie chirurg care face transplant hepatic în Europa de Sud-Est  a reușit să îi dea, din nou, viață artistului celebru.

Alexandru Paraschiv, un cunoscut artist plastic român, a suferit zilele trecute un transplant de ficat. Sculptorul a fost operat la Institutul Fundeni de conf. dr. Doina Hrehoreț, o femeie cu mâini de aur, cum îi spun toți cei care o cunosc. Aceasta e singura femeie chirurg care face transplant de ficat în Europa de Sud-Est.

Echipa anestezico-chirurgicală a fost completată de dr. Răzvan Grigorie (mâna a doua), împreună cu medicii Luminița Stoica, Iulia Pelin și Alexandru Graur, iar partea de ATI a fost asigurată de dr. Ruxandra Fota.

Dr. Doina Hrehoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Irinel Popescu și e actuala lui mână dreaptă în secția pe care o conduce. Este și singura femeie din România care transplantează ficat, fiind între cele doar câteva românce care au ales să facă o carieră în chirurgie.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: