Cum îți poți da seama dacă respiri greșit

Cum îți poți da seama dacă respiri greșit Medic. Sursa: dreamstime.com

Respirația este ceva ce facem subconștient, fără să ne gândim deloc. Dar un medic a avertizat că există o modalitate corectă de a respira care poate ajuta la prevenirea bolilor.

Dr Zac Turner, un medic din Australia, i-a îndemnat pe oameni să ia în considerare dacă respiră pe nas sau pe gură „Aproximativ 30-50% dintre adulți respiră pe gură, în special în cursul zilei”, a spus el. „Este important să fii atent la felul în care respiri, pentru că este mai sănătos să respiri pe nas în loc de gură. Cel mai simplu lucru este că respirația prin nas este mai naturală și vă ajută corpul să folosească eficient aerul pe care îl inhalați.”

Cum respirăm

Dr. Turner a enumerat motivele pentru care respirația pe gură ar putea cauza probleme de sănătate. Poate contribui la respirația urât mirositoare, gură uscată, carii dentare, boli ale gingiilor și riscul de astm. Cu toate acestea, respirația pe nas poate proteja împotriva bacteriilor și agenților patogeni.

Dr Turner a spus: „Frumusețea nasului tău provine de la faptul că este conceput pentru a respira în siguranță. Poate filtra particulele străine datorită firelor de păr nazale. Poate umidifica aerul inhalat, ceea ce ușurează utilizarea plămânilor și produce oxid nitric, care este un vasodilatator. Acesta este doar un mod științific de a spune că lărgește vasele de sânge pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației oxigenului în corpul tău.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Întărirea mușchilor

Deoarece respirația este o acțiune involuntară, nu este ceva la care te gândești foarte des. Prin urmare, s-ar putea să vă întrebați cum o puteți face în mod activ diferit. Dr. Turner a spus că pentru a vă îmbunătăți respirația prin nas și eficiența plămânilor, încercați exerciții precum respirația alternativă pe nări și respirația pe burtă.

Respirația abdominală poate ajuta la întărirea mușchilor (diafragma) pe care ar trebui să-i folosiți în timpul respirației, potrivit Clinicii Cleveland. Dr Turner a explicat:  „Respirația corectă începe în nas și apoi se deplasează către stomac pe măsură ce diafragma ta se contractă, abdomenul se extinde și plămânii tăi se umplu de aer. Este cel mai eficient mod de a respira, deoarece trage în jos plămânii, creând presiune în piept, ducând la curgerea aerului în plămâni”, potrivit The Sun.