Evenimentul Zilei > Politica > CUM își serbează ziua de naștere Roberta Anastase, fosta MISS ROMÂNIA. Ce INIȚIATIVE legislative are în Parlament
CUM își serbează ziua de naștere Roberta Anastase, fosta MISS ROMÂNIA. Ce INIȚIATIVE legislative are în Parlament

CUM își serbează ziua de naștere Roberta Anastase, fosta MISS ROMÂNIA. Ce INIȚIATIVE legislative are în Parlament

Deputatul PNL, Roberta Anastase, fosta miss România în 1994, împlinește azi 41 de ani. Ea a spus, pentru EVZ, că își va sta majoritatea zilei onomatistice în Parlament, având în vedere că PNL are astăzi și ședința Biroului Politic Național, iar seara va petrece alături de familie, cu băiețelul ei "în special", în vârstă de aproape 2 ani.

Întrebată ce demersuri are în plan în Parlament, după obținerea celui de-al patrulea mandat de deputat în Prahova, Anastase a răspuns, pentru EVZ, că a trimis o interpelare, pe 21 martie a.c., către ministrul Sănătății, Florian Bodog, în care îi solicită soluționarea problemei județului Prahova legată de lipsa ambulanțelor specific destinate bebelușilor și copiilor în general.

"În Prahova nu există niciun fel de ambulanțe pentru copii, pentru bebeluși. Am făcut o interpelare către ministerul Sănătății în sensul ăsta. O să încerc să cer o audiență la domnul ministru, astfel încât să pot să ridic problema asta vorbind față în față. Vorbim de 700.000 oameni în Prahova și este una dintre probleme foarte serioase. Mai ales că am avut probleme la spitalul de pediatrie, cu linia de gardă, și atunci o ambulanță destinată nou născuților și copiilor în general este foarte importantă, pentru că vorbim de anestezic special, de o întreagă aparatură care de fapt e diferită față de cea a unui adult. Există o singură ambulanță pentru toată regiunea de sud-est destinată bebelușilor, ceea ce e șocant", a declarat Roberta Anastase, pentru EVZ.

Ea a precizat că în funcție de răspuns va cere și o audiență ministrului Sănătății. Ulterior, Anastase intenționează să discute cu colegii din PNL pentru a extinde demersul achiziționării unor astfel de ambulanțe și în alte județe ale țării.

"Sunt convinsă că o discuție cu domnul ministru va fi una, să zicem, lămuritoare bănuiesc, că nu este doar Prahova în situația asta. Tocmai de asta mă duc să îi spun în primul rând despre ce e vorba și mai departe să discut împreună cu colegii mei. Până la urmă, asta nu este o chestiune ca să zic așa politică, ci este una socială. Am făcut interpelarea, urmează să primesc răspunsul săptămâna asta și după răspuns am să cer audiență, evident în funcție și de răspuns că așa e logic", a explicat deputatul PNL pentru EVZ.

O altă problemă importantă pe care vrea s-o rezolve Roberta Anastase este cea a poluării din Ploiești. În vederea rezolvării acestui lucru, parlamentarul liberal a s-a adresat, la începutul săptămânii trecute, plenului Camerei Deputaților, făcând o declaraţie politică având ca temă poluarea din Ploieşti.

Prin acest demers, Anastase a atras atenția tuturor parlamentarilor că problema poluării zilnice a orașului Ploiești este o temă care necesită luarea de măsuri concrete din partea organismelor de resort din subordinea Ministerului Mediului.

Deputatul ploieștean l-a somat pe vicepremierul Daniel Constantin și ministru al Mediului, să ia toate măsurile care se impun, pentru ca ministerul pe care îl conduce și agențiile din subordinea lui să treacă la acțiuni concrete de identificare și sancționare a poluatorilor.

Acum după demiterea lui Daniel Constantin din funcțiile pe care le avea în Guvern, Anastase a spus că așteaptă investirea Grațielei Gavrilescu ca ministru al Mediului, pentru a discuta despre situația din Ploiești. 

"Noi chiar avem o problemă în momentul în care sunt etape din astea de poluare și sunt foarte dese, avem momente în care sunt zilnice, sunt și câteva sute de telefoane care se dau la 112 de către oameni care se sufocă în propriile case. Deci despre asta vorbim. Nu e doar așa ca o declarație, adică mi se pare mie că există o poluare mai mare. Nu, nu e cazul. Vorbim despre o chestie cât se poate de concretă", a declarat, pentru EVZ, Anastase.