Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum îşi îngroapă amarul Radu Mazăre la Penitenciarul Rahova. Colegii de celulă au fost uluiţi când au văzut asta
Cum îşi îngroapă amarul Radu Mazăre la Penitenciarul Rahova. Colegii de celulă au fost uluiţi când au văzut asta

Cum îşi îngroapă amarul Radu Mazăre la Penitenciarul Rahova. Colegii de celulă au fost uluiţi când au văzut asta

La un târg de carte organizat la Penitenciarul Rahova, fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre a cumpărat mai multe volume, în valoare totală de 500 de lei.

„A luat două pungi de cărți și a plătit în jur de cinci milioane de lei vechi, adică 500 de lei. A zis că el vrea să citească”, au spus deţinuţi din preajma lui Mazăre

Reamintim că Radu Mazăre execută o pedeapsă de 9 ani de închisoare fiind condamnat condamnat definitiv, în 8 februarie 2019.

Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Referitor la cum îşi petrece timpul fostul edil în închisoare, deţinuţii spun că acesta stă cât mai retras în închisoare și nu comunică cu restul colegilor.

„Nu prea îi place să fie laolată cu mai multe persoane. Comparativ cu Dragnea, care trece în închisoare drept un bărbat comunicativ, el este introvertit și încearcă să-l evite chiar și pe colegul de celulă. Mai mult, se și supără dacă, în anumite cazuri, i se vorbește cu ironie”, au dezvăluit persoane de la fața locului.

De asemenea, Radu Mazăre a făcut mai multe demersuri în justiţie pentru a ieşi din închisoare, dar magistrații instanței supreme au respins contestația în anulare formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă.

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți, potrivit cancan.ro