Evenimentul Zilei > Social > Cum înfruntăm autoizolarea? Ghidul de supraviețuire al englezilor pe timp de pandemie
Cum înfruntăm autoizolarea? Ghidul de supraviețuire al englezilor pe timp de pandemie

Cum înfruntăm autoizolarea? Ghidul de supraviețuire al englezilor pe timp de pandemie

Trăim vremuiri grele și e esențial să ne păstrăm sângele rege și buna dispoziție ca să putem înfrunta dificultățile care ne așteaptă.  Jurnaliștii de la BBC ne dau sfaturi despre cum putem să înruntăm cu succes stresul și anxietatea pe care ni le provoacă pandemia de coronavirus.

În primul rând, nu e bine să vă concentrați exclusiv asupra veștilor rele. Gândul la un subiect plăcut nu numai că ne ajută să ne ridicăm moralul, dar ne ajută să reducem și presiunea arterială.

Meditația nu este o soluție pentru toată lumea.  Pentru unii nu reprezintă decât un prilej de a se concentra asupra lucrurilor rele. Așa că ar face mai bine să-și mute atenția spre altceva. În cartea sa din Happy, Derren Brown oferă exemplul unui jucător de tenis care intra într-un meci gândindu-se „trebuie să câștig”. Dacă, însă, lucrurile nu încep bine pe teren,  începe să se simtă ca un ratat. Aceasta este  capcana în care perfecționistii tind să cadă și este motivul pentru care simt foarte des vinovăție, rușine și mânie.

Mult mai bună e soluția jucătorului  care intră în meci gândindu-se „voi face tot ce pot eu mai bine”. Acesta e mai puțin rănit de înfrângere, atât timp cât a făcut tot ce putea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE