Totul s-a întâmplat duminică noapte spre luni, când Pasquale Apicella, un ofițer de poliție în vârstă de 37 de ani, aflat la serviciu la secția de poliție Secondigliano din Napoli, a murit , în încercarea de a opri un jaf la o bancă făcut de o bandă de hoţi.

În jurul orei cinci dimineaţa, mașina poliției, condusă de Apicella, a intervenit pentru a opri o mașină cu patru persoane la bord care au încercat să forțeze ATM-ul filialei Crédit Agricole, în zona Piazza Carlo III, însă fără succes.

Maşina bandei de hoţi a intrat pe strada Capodichino, unde s-a izbit frontal chiar cu maşina poliţiei. Impactul a fost atât de puternic încât trupul agentului Apicella a sărit de pe scaunul şoferului. Celălalt agent de poliţie aflat în maşină a fost rănit.

Despre acest caz cutremurător, primarului din Napoli Luigi de Magistris a afirmat că hoții erau de rromi din România.

„Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe, în numele orașului, familiei agentului ucis și tuturor bărbaților și femeilor Poliției de Stat care se ocupă profesional în fiecare zi și se sacrifică pentru prevenirea criminalității. Cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă polițistului rănit”, a spus primarul

„Șeful Poliției, directorul general al securității publice, Franco Gabrielli, a exprimat condoleanțe profunde membrilor familiei ofițerului de poliție ales de stat , Pasquale Apicella, care a murit în această dimineață la Napoli, în timpul urmăririi unor criminali în performanța serviciului.

În zilele în care forțele de poliție s-au angajat în verificările pentru a opri răspândirea coronavirusului, Poliția de Stat continuă activitatea împotriva infracțiunii, plătind un preț foarte ridicat odată cu pierderea unuia dintre bărbații săi. Șeful Poliției a urat o recuperare rapidă celuilalt poliţist, adjunctul șefului poliției de stat Salvatore Colucci, care a fost rănit „, a anunțat Poliția de Stat.

Chiar și în ziarele prestigioase s-a spus că autorii jafului sunt rromi.

Chiar dacă s-a aflat adevărul despre naționalitatea hoților, gafa nu a fost reparată, pe unele site-uti existând aceeași greșeală.

Cei doi hoți au fost depistați într-o casă din zona de nord a orașului Napoli și arestați: împreună cu ei un al treilea bărbat a ajuns în cătușe, care i-a găzduit în casa lui, dar care nu este implicat  în faptele care au dus la moartea polițistului.

„Poliția anunță că a arestat două persoane: Fabricio Hadzovic, născut în Bosnia-Herțegovina, în data de 10.05.1980, și Admir Hadzovic, născut la Mugnano di Napoli, la 16.01.1993. Ei sunt acuzați de omor voluntar, tentativă de furt agravat și primire de bunuri furate.

Procurorul public de la Curtea din Napoli a mai emis însă încă două mandate de arestare, pe numele lui Igor Adzovic, născut la Caserta la 30.05.1981, și Renato Adzovic, născut la Mugnano di Napoli la 29.04.1997”, precizează poliția locală.

Imediat după accident, alți doi membri ai bandei au fost arestați și duși în spital, având nevoie de îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma impactului violent dintre mașina lor, potrivit stiridiaspora.ro