Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum devii montaniard cu telefonul în mână. Aplicație gratuită I FOTO
Cum devii montaniard cu telefonul în mână. Aplicație gratuită I FOTO

Cum devii montaniard cu telefonul în mână. Aplicație gratuită I FOTO

Pasionații de drumeții au posibilitatea să viziteze zonele montane din toată România cu ajutorul telefonului sau a tabletei. Hărțile cu traseele din toți munții noștri pot fi descărcate acum gratuit, după ce au fost actualizate și documentate. Acestea reiau cele mai celebre ghiduri montane cu care au crescut părinții noștri, și le-au adaptat pentru nevoile omului secolului XXI.

Administrația locală din Băile Herculane a anunțat pasionații de trasee montane că au  posibilitatea de a descărca gratuit hărțile cu traseele din Munții Cernei și Munții Mehedinți și a le instala direct pe telefonul sau tableta proprie, atât în varianta Android, cât și în sistemul de operare OSX (Apple), prin intermediul aplicației ”Munții Noștri”, disponibilă gratuity atțt în Google play cât și pe App store.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul, sunt actualizate perfect și descrise în detaliu în limbile română și engleză, unele trasee având de asemenea, ataşate, și imagini reprezentative.  De asemenea, fiecare traseu are o casetă tehnică. Aceasta conține: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuş total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Umbrirea şi curbele de nivel scot în evidenţă relieful, ușurând orientarea la fața locului.

Aplicația oferă aceleași informații și despre restul munților din România, precum și trasee pentru descoperirea acestora la pas: Bucegi, Piatra Craiului, Ciucaș, Postăvaru, Retezat,Făgăraș,Maramureșului, ceahlău,trascău, Gilău, Parâng, Vlădeasa. Oferta vine din partea Schubert & Franzke, cu sediul în Cluj Napoca, lider în România în domeniul produselor cartografice.

”Munţii Noştri este un nume de care îşi amintesc cu nostalgie şi astăzi montaniarzii împătimiţi. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu „Munţii Noştri”, acesta este numele unei colecţii de ghiduri turistice dedicate regiunilor montane ale României, publicată de editura Sport-Turism între anii 1974-1992. Sub acest brand, Schubert & Franzke îşi propune crearea unor noi hărţi tematice, care prezintă masivele muntoase ale României. Acestea vor cuprinde alături de cartografie şi o amplă parte descriptivă a traseelor, a crestelor muntoase, prezentarea unor popasuri şi refugii, totul fiind conceput pentru alcătuirea unei colecţii cu adevarat utilă”, transmit realizatorii aplicației. (Sursa foto: Munții Noștri)

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.