Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au încercat chestorii din MAI să-l păcălească pe ministrul Oprea
Cum au încercat chestorii din MAI să-l păcălească pe ministrul Oprea

Cum au încercat chestorii din MAI să-l păcălească pe ministrul Oprea

Ministrul Gabriel Oprea a anunţat, ieri, că, de la 1 ianuarie 2015, angajatii MAI care vor munci în week-end şi de sărbători vor primi un spor de 75% la salariu. Vor fi reîntregite anumite drepturi diminuate în anul 2010, printre care şi compensația pentru chirie

Este pentru prima dată când polițiștii și ceilalți angajați ai MAI au primit salariile și sumele restante pentru zilele neplătite. Sindicaliştii eu explicat, pentru EVZ, că acest lucru a fost posibil pentru că ministrul Oprea a „învins politica de ani de zile” din MAI. „Este singurul ministru care are întâlniri săptămânale cu sindicatele. Când am pus problema neplăţii zilelor restante, am fost minţiţi în faţă de chestorii de la Juridic şi Finanţe. Noi spuneam: «Nu am primit banii! », ei ziceau: «Ba i-au primit!». Oprea a întrebat de câteva ori, noi am răspuns tot aşa, ei tot aşa”, a dezvăluit, pentru EVZ, Vasile Lincu de la sindicatul „Prolex”.

De ce mințeau

Vasile Lincu mai spune că ministrul s-a încăpăţânat să înţeleagă ce se petrece. „Norocul nostru a fost că Oprea a şi vrut să se lămurească şi chiar să rezolve problema”, a precizat Lincu. De ce minţeau chestorii? „Pentru că erau obişnuiţi să fie premiaţi, pe motiv că strâng bani la buget. Au rămas cu o mentalitate comunistă, chiar dacă acele vremuri au trecut”, a mai spus Lincu.

Ministrul Oprea a mai anunţat, ieri, că, pentru anul 2015, bugetul MAI este mai mare cu peste 100 de milioane de lei, față de cel din anul 2014. În plus, pentru 2015 a fost îmbunătățit cadrul legal stabilit de ordonanța care prevede plata muncii prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Plata nu va mai fi condiționată de acordarea timpului liber corespunzător. „Așadar, toți polițiștii, militarii, dar și celelalte categorii de angajați ai MAI care vor munci în zilele respective vor primi în plus un spor de 75% din soldă sau salariul de bază”, a declarat Gabriel Oprea.

Polițiștii scapă de mașinile bătrâne

Gabriel Oprea a amintit că a început achiziția de autospeciale, în condițiile în care aproape 80% din mașini aveau o vechime de peste 10 ani. Primele 450 de mașini sunt deja date în folosința‚ iar alte 2.879 vor fi livrate în loturi, până în aprilie 2015. Cele mai multe vor ajunge la Rutieră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News