Primele date despre testarea în masă care se pregătește. Testele pentru Coronavirus sunt gata, iar instructajul a fost făcut.

„Instructajul a fost unul pe înţelesul tuturor. Sunt două teste. Testul rapid, pe bază de anticorpi și testul de exudat, pe bază de antigel. Testul rapid se curăţă degetul, se înţeapă, se ia sânge din deget, se pune o picătură în test, se aşteaptă câteva minute. Sunt trei linii.

Pentru negativ, minim două, pentru pozitiv o singură linie și se trece mai departe, chiar dacă este pozitiv, la recoltat din gât şi din nas”, a declarat Livia Gomez, directorul general al Complexului Multifuncțional Caraiman.


Vladimir Alexandrescu, INS: „De data aceasta nu era vorba de nişte cercetări cu caracter social, ci era vorba de o testare care privea gradul de sănătate al populaţiei din Bucureşti.
Pentru aşa ceva noi nu avem informaţiile necesare. Era vorba de persoane cu un anumit istoric medical. Statistici pe care noi nu le avem. Dacă am fi creat noi un asemenea eşantion, cu siguranţă apărea riscul de a deturna sensul testării”.