Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată spațiile de carantinare din containere, primele imagini
Cum arată spațiile de carantinare din containere, primele imagini

Cum arată spațiile de carantinare din containere, primele imagini

Primăria Timișoara a început amenajarea unui spațiu de carantinare în oraș, în containere. Vineri dimineața a început montarea acestora.

În total vor fi 10 de containere. Ultimele două au fost achiziționate prin procedură de urgență, la finele lunii februarie. Fiecare  e dotat cu câte  3 – 4 paturi, unele etajate. Fiecare container are toaletă, duș, boiler pentru a încălzi apa. Acestea au fost montate și sunt conectate la utilități.

Alte cinci containere, comandate de Consiliul Județean Timiș, vor ajunge în intervalul următor. Acestea din urmă vor fi amplasate la Aeroportul Timișoara și în zona de frontieră. Conform Corneliei Bubatu de la DSP Timiș, ”persoanele se carantinează individual, familial sau în grup (daca au avut traseu comun), în funcție de situații”.

În mai multe localități din județul Timiș sunt amenajate alte centre de carantină. Conform autorităților e important ca acestea să se găsească cât mai departe de oraș, pentru a nu exista pericol de expunerea a populației la eventualii viruși. Unele centre au fost amenajate în spitale nefuncționale, în tabere școlare sau în clădiri cu altă destinație.

”La acest moment, dispunem de spații libere pentru carantină. Suntem în curs de identificare și perfectare a noi spații. De asemenea, menționăm faptul că am făcut apel la autoritățile locale în vederea identificării de spații noi pentru carantinare”, a mai declarat Bubatu.

Vineri dimineața, erau 75 de persoane în carantină în spațiile amenajate în județul Timiș, iar 496 se aflau în autoizolare acasă. Tuturor persoanelor carantinate li s-a transmis să stea exclusiv în încăperile ce le-au fost alocate, pe durata  celor 14 zile. De asemenea, locurile de carantină sunt supravegheate de jandarmi.