Evenimentul Zilei > Social > Cum arată Rudel Obreja de când a ieșit din închisoare
Cum arată Rudel Obreja de când a ieșit din închisoare

Cum arată Rudel Obreja de când a ieșit din închisoare

Rudel Obreja a ieșit de curând din închisoare, după ce Instanța Tribunalului Ilfov a decis eliberarea acestuia pentru trei luni, pentru a se trata de cancer. De când a fost înschis și până acum, fostul boxer român s-a schimbat, slăbind semnificativ. Cum arată Rudel Obreja acum.

Imagini cu Rudel Obreja au apărut în spațiul public marți, când acesta a părăsit domiciliul său din strada Caimatei din București. Astfel, se vede clar cum fostul președinte al Federației Române de box a slăbit semnificativ și se deplasează cu greu, potrivit imaginilor MediaFLUX.ro.

Rudel Obreja
Sursa: MediaFLUX.ro

Pedeapsa cu închisoarea, suspendată pentru trei luni

Aflat în închisoare, Rudel Obreja a aflat că are cancer și a cerut instanțelor ieșirea din închisoare pentru a se putea trata corespunzător. Astfel, ținând cont de starea gravă de sănătate a fostului boxer, judecătorul a transmis în regim de urgență comunicarea părților și pentru că nu a contestat-o nimeni, aceasta a rămas definitivă.

Însă, imediat după, a apărut o cerere de contestație. De asemenea, la dosar exista o cerere de renunțare la judecată din partea lui Rudel Obreja, în timp ce avocatul lui solicita să se judece cauza dar să se respingă cererea.

În acest caz, instanța a acordat un nou termen pentru a se lămuri situația.

Contestația de executare a fost depusă înainte de decizia de suspendare a exercitării

Rudel Obreja a depus cererea de contestație înainte de a depune acțiunea de la Tribunalul Ilfov pentru suspendarea executării pedepsei. Pe data de 22 iulie, instanța a admis cererea de suspendare a executării pedepsei pentru a putea beneficia de tratament oncologic de specialitate.

După ce au analizat actele depuse, judecătorii au constata că există o contradicție între ceea ce cere Rudel Obreja și ceea ce cere avocatul lui.

„Constatăm că există o contradicție între ceea ce ne solicită contestatorul, să luăm act de retragerea contestației și aspectele pe care mi le învederați dumneavoastră astăzi, în sensul că dumneavoastră susțineți să judecăm dar să respingem…”, i-a transmis președinta completului, avocatului lui Obreja.

În final, după o analiză detaliată a situației, instanța a decis că singura soluție pentru rezolvarea dilemei rămâne aceea ca un notar să meargă la spital să întocmească actul de renunțare. Ulterior, instanța a decis termenul de 30 august 2022 pentru a-l cita la spital și la domiciliu în preziua ședinței.