Viorel Hrebenciuc, eliberat! Judecătorii de la Tribunalul Ilfov tocmai au luat decizia

Viorel Hrebenciuc, eliberat! Judecătorii de la Tribunalul Ilfov tocmai au luat decizia

Viorel Hrebenciu o să iasă din pușcărie miercuri, 6 iulie. Tribunalul Ilfov a admis cerea de liberare condiționată, împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

„Eminența cenușie” a PSD, Viorel Hrebenciuc, se află la Penitenciarul Jilava și va fi eliberat în urma deciziei oferite de judecătorii Daniel Corduneanu, Carmen Mihaela Layet și Cristian Răzvan Ilie, de la Tribunalul Ilfov. Însă, înainte de această sentință, Judecătoriei Sectorului 4 a considerat că acesta nu a dat „dovezi temeinice de îndreptare”.

Hrebenciuc a ispășit o treime din pedeapsa de 3 ani de pușcărie, rezultată în urma contopirii condamnărilor din două dosare: Romsilva și GigaTv.

„Admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare”, se arată în minuta instanţei.

Viorel Hrebenciuc a depus cererea de eliberare condiționată pe data de 18 aprilie 2022. Acest lucru s-a întâmplat la două săptămâni după ce Curtea de Apel București i-a contopit pedepsele din Dosarul GiGa Tv și din Dosarul Romsilva.

Hrebenciuc, judecat cu discreție

Viorel Hrebenciuc a fost adus la Tribunalul Ilfov împreună cu zeci de alți deținuți. Potrivit avizierului, dosarul lui figura la sala Secției penale. Însă, din „lipsă de spațiu”, fostul șef al Secretariatului General al Guvernului a fost judecat în altă sală. Schimbarea ar fi trebuit anunțată la avizier, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Motivarea Judecătoriei Sectorului 4: „Executarea pedepsei a început la data de 14.09.2021 şi urmează să expire la termen la data de 19.12.2023, iar pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute fracţia de 1/3 din pedeapsă, respectiv 365 zile de închisoare. Comisia a constatat sub acest ultim aspect că deţinutul a executat, de la 14.09.2021 până la 14.04.2022, un număr total de 494 zile, dintre care:

213 zile efectiv executate, 12 zile câștigate prin muncă și 269 zile arest preventiv, din care 24 zile conform Legii 169/2017 (n.r. - privind condițiile improprii din penitenciare)

Comisia a apreciat că deţinutul poate fi liberat condiţionat, avându-se în vedere că există dovezi temeinice de îndreptare, precum şi faptul că a desfăşurat activităţi productive neremunerate”