Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată primul robot care îți conduce mașina | VIDEO
Cum arată primul robot care îți conduce mașina | VIDEO

Cum arată primul robot care îți conduce mașina | VIDEO

Un proiect de robot umanoid prezentat în cadrul Humanoids 2014, eveniment ce a avut loc la Madrid, a stârnit curiozitatea spectatorilor: robotul care îți conduce mașina.

Merge cu 30 de kilometri la oră, curbele periculoase nu sunt chiar specialitatea lui și este nevoie ca cineva să-i pună piciorul pe pedală, însă partea bună e că nu bea, nu obosește și nici nu depășește limita de viteză, notează cotidianul spaniol El Pais în ediția electronică.

Robotul este proiectul a patru profesori de la Universitatea de Științe din Romay în colaborare cu profesori de la Universiateta din Montpellier.

La evenimentul dedicat roboticii, Humanoids 2014, el a arătat ce poate să facă într-un simulator.

”Este un proiect general, nu specializat pe condus. Roboții umanoizi sunt versatili, ei pot fi utilizați la o multitudine de sarcini. Ce am vrut să arătăm a fost faptul că deja sunt capabili de acțiuni complexe, așa cum este condusul unui autovehicul”, a scris Antonio Paolillo, unul dintre specialiștii care au lucrat la proiect.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: