Cum arată mașina creată de un producător de motociclete | FOTO

Cum arată mașina creată de un producător de motociclete | FOTO

Bajaj Auto, al doilea mare producător de motociclete din India, a prezentat la salonul auto de la New Delhi un rival pentru Tata Nano, cea mai ieftină mașină din lume. Modelul RE60 este destinat pieței indiene și este primul autoturism care iese din fabricile Bajaj.

Reprezentanții producătorului auto indian nu au vrut să dezvăluie prețul acestei mașini, precizând doar că ”reprezintă o variantă ieftină de transport urban în India”. Mașina poate atinge o viteză de până la 70km/h și va fi scoasă pe piață în acest an. Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, se comercializează la un preţ cuprins între 2.700 şi 3.800 de dolari. Cu o populaţie de un miliard de locuitori, India este o piaţă de care sunt interesaţi toţi marii producători auto din lume. În pofida creşterii explozive a vânzărilor de autovehicule înregistrată în ultimii ani, piaţa auto din India are un potenţial uriaş, în condiţiile în care există doar şapte-opt autovehicule la fiecare 1.000 de locuitori.

Presa scria încă de anul trecut de o colaborare dintre indienii de la Bajaj Auto și francezii de la Renault pentru crearea unui automobil ieftin destinat pieței din India.

Un purtător de cuvânt de la Renault a declarat că Gerard Detourbet, responsabilul pentru gama ”Entry” (Logan, Sandero şi Duster), se va ocupa, într-adevăr, începând de la 1 ianuarie 2012, de dezvoltarea unui mic model destinat pieţei din India. Însă, contrar celor afirmate în publicaţia franceză La Tribune, nu este vorba de o maşină ultra low cost.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit reprezentantului producătorului auto francez, echipa condusă de Gerard Detourbet, se va ocupa cu ”dezvoltarea de maşini mici care, în termeni de preţ, se vor situa imediat sub Renault Pulse sau Nissan Micra, fără a cădea, însă, în zona ultra low cost”.

În ceea ce privește prețul, acesta a precizat că viitorul model va fi comercializat la preţ ”net superior celui de 2.500 de euro”. În prezent, partenerul japonez Nissan vinde pe piaţa din India modelul Micra la un preţ de aproximativ 5.900 de euro.