Cum a transformat DNA trei martori în informatori

Cum a transformat DNA trei martori în informatori

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA ar fi cooptat trei martori pe care i-au transformat în informatori în cazul anchetării lui Răzvan Murgeanu. Unul dintre ei este tocmai omul de afaceri Nelu Iordache, ex-proprietarul companiei aeriene BlueAir.

Regele asfaltului Nelu Iordache a fost făcut informator de DNA timp de două luni pentru prinderea fostului viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu. Acesta este acuzat că a primit 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului, transmite B1TV, care citează news.ro.

În 21 ianuarie, spun sursele citate, procurorii DNA ar fi dispus folosirea colaboratorului cu identitate reală Nelu Iordache pentru 60 de zile, până în 20 martie.

Colaboratorul DNA trebuia ,printre altele să accepte, să primească, sau, după caz, să dea bani ori alte foloase, în mod direct sau prin intermediari, în condiţiile incriminărilor, potrivit circumstanţelor de fapt care fac obiectul cercetărilor efectuate în cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Un alt colaborator cooptat de DNA pentru documentarea acestui caz de corupţie a fost Sorin Lungu, directorul societăţii ACM 4, a omului de afaceri Florian Walter.

În cazul acestuia anchetatorii au emis document de autorizare specific din 27 ianuarie până la 26 martie, pentru 60 de zile.

Razvan Murgeanu, fostul consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. si fostul viceprimar al Capitalei este acuzat că a primit 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da mita unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului.